На Кіровоградщині буде спостерігатися зорепад Персеїди

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Із 11 по 13 серпня на території України, зокрема на Кіровоградщині, буде спостерігатись зорепад Персеїди – повідомляє Український гідромецентр. 

Побачити зорепад можна буде й неозброєним оком, але астрофотографи Кропивницького організувують зустріч, де розкажуть про особливості зорепаду та навчать робити астропейзажні фотографії.

Зорепад Персеїди вважається одним з найбільш потужних і відомих метеоритних потоків, що виникає в період, коли наша планета знаходиться в пиловому сліді комети Свіфта-Таттла.

У Кропивницькому місцеві астрономи навіть організовують перегляд цього явища. Традиційно “зоряні посиденьки” проводить команда кіровоградських астрофотографів, які заснували у місті “тротуарку”. Хлопці запрошують кропивничан подивитись і на зорепад Персеїди, де вони і розкажуть про особливість цього явища.

Один із організаторів заходу Олександр Урусов розповів Першій електронній, що цього разу захід буде проводити уночі на подвір’ї школи №19 (вул. Волкова, 24): з 11 серпня 22:00 до 12 серпня 4:00. Тож організатори просять гостей трохи підготуватись до перегляду, аби спостерігати зорепад було більш комфортно.

“Єдине, що потребується від спостерігачів – каремати, теплий одяг (оскільки вночі буде прохоладно) та, звісно, бажання спостерігати. Як завжди, ми приносимо телескопи та біноклі, за допомогою яких кожен зможе побачити цікаві об’єкти глибокого космосу. Окрім того, ми будемо проводити майстер-класи по фотографуванню метеорів та астропейзажній фотографії”, – розповів Олександр Урусов.

зорепад

Варто відзначити, що цим серпнем зорепад буде надзвичайно яскравим – пише УкрМедіаЗазвичай в середньому на годину “випадає” близько 80-100 зірок, а в цьому серпні ця кількість досягне 150-200 зірок. Це пов’язано з тим, що планета пройде крізь незвичайні щільні останки “хвоста” комети Свіфта-Туттля. За словами астрономів, ці незвичайні постави не несуть небезпеки ні людства, ні зондах на орбіті Землі.

Зорепад полетить у бік нашої планети з боку сузір’я Жирафа і Персея, відповідно всім астрономам слід спрямовувати свої погляди саме в ту сторону, і бажано починати прямо сьогодні, так як буде можливість стати свідками яскравих ліній, що залишаються після зірок, які згорають в атмосфері нашої планети.

Дані будуть озвучені вченими, так як це пов’язано з Місяцем, що в пік зорепаду Персеїди буде повним, і зірки не будуть такими яскравими, як зараз.

Також астрономи відзначають, що це не пік зорепаду. Найпотужніший зорепад спостерігався 5 років тому – Драконида видавала за 800 зірок за годину.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар