У Кропивницькому з’явиться інформаційна дошка герою СРСР

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 9 серпня, члени виконкому міської ради погодили встановлення інформаційної дошки герою Радянського Союзу Павлу Луньову.

Дошка буде знаходитися на фвсаді будівлі за адресою вул. Ковпака, 16.

Павло Федорович Луньов (нар. 8 серпня 1918, Завадівка – 10.03.1994 Кишинів) — учасник Другої світової війни, Герой Радянського Союзу (1944).

Народився в селі Завадівка на Кіровоградщині. Навчався у Кіровоградській восьмирічній школі № 12. Після закінчення семи класів розпочав трудову діяльність у колгоспі (1937). Згодом працював токарем на заводі сільськогосподарського машинобудування «Червона 3ірка». У 1939 переходить на роботу до обкому партії. У Червоній Армії пройшов шлях від рядового прикордонника до підполковника, заступника командира артилерійського полку. Воював під Сталінградом, на Курській дузі, штурмував Берлін. Особливо відзначився в червневих боях 1944 на Першому Прибалтійському фронті. Очоливши групу добровольців з 26 комуністів і комсомольців, 24 червня форсував Західну Двину й до підходу основних підрозділів утримував захоплений плацдарм. Відбивши шість контратак, викликав на себе вогонь артилерії радянських військ. Був тяжко поранений.

Нагороджений орденами Леніна та двома Червоної 3ірки, дванадцятьма медалями. Поховани в Кишиневі, де мешкав свої останні роки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар