Поліцейські Кіровоградщини створили мобільні групи для відлову браконьєрів

фото: zbroya.info

Поліцейські Кіровоградщини закликають громадян не порушувати правил полювання.

Спільно з представниками природоохоронних органів працівники поліції провели рейди, спрямовані на попередження та припинення подібних фактів, у зв’язку з початком сезону полювання на пернату дичину, що стартував на вихідних. У подальшому ця робота продовжуватиметься.

Для здійснення перевірок дотримання мисливцями правил полювання та безпеки, поводження зі зброєю і наявності всіх необхідних документів, із числа поліцейських та працівників інших зацікавлених відомств створено мобільні групи.

Правоохоронці нагадують, що за порушення правил використання об’єктів тваринного світу (ст. 85 КУпАП) особам загрожує накладення різного розміру штрафів і позбавлення права полювання на строк до трьох років із конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю.

Адміністративну відповідальність у вигляді штрафу передбачено і за порушення правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної мисливської чи холодної зброї (ст. 191 КУпАП) та порушення громадянами встановлених строків її перереєстрації (ст. 192 КУпАП).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар