На Кіровоградщині рідна фірма скандального Демішкана ремонтує дві державні дороги

фото прес-служби САД у Кіровоградській області

На автодорогах М-04 (Знам’янка — Луганськ — Ізварине) та М-12 (Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка) тривають ремонтні роботи, які виконує ТОВ «Дор-Строй».

Як повідомляє прес-служба САД у Кіровоградській області, вартість робіт на дорозі М-12 (Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка), відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.03.2016 №176-Р, складає трохи менше 28 мільйонів гривень, які виділяються з державного бюджету.

На автодорозі М-04 (Знам’янка-Луганськ-Ізварине) теж ремонтує дане підприємство. Вартість проекту цього об’єкту значно вища, ніж на М-12 – 66 мільйонів, які також будуть профінансовані з державного бюджету.

фото прес-служби САД у Кіровоградській області
фото прес-служби САД у Кіровоградській області

За офіційними даними Мін’юсту, кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами) ТОВ «Дор-Строй» є Тоня Сергіївна Наумкіна, Юлія Миколаївна Івахненко та Дмитро Олександрович Кононенко.

За інформацією сайту “Наші гроші“, першозасновниками цієї фірми були дружина екс-голови «Укравтодору» Володимира Демішкана Ірина, а також Ігор Мездрін, син першого заступника Демішкана по «Укравтодору».

Журналісти сайту “Наші гроші” повідомляють, що, коли Демішкана в 2010 році призначили головою держагенства, компанію «Дор-Строй» перереєстрували на британські фірми «Любові файнес лімітед» і «Джесісан лімітед», третім засновником стала саме Наумкіна. Крім того, вона також є керівником ТОВ «А-Мега груп», яке спеціалізується на будівництві. Власниками цієї фірми є провідний інженер відділу охорони праці та техніки безпеки ДАК «Автомобільні дороги України» Аліна Станіславівна Галащук та Раїса Мездріна.

В 2010-2013 роках ТОВ «Дор-Строй» та його дочірнє підприємство «Юнікобуд» отримали замовлень на 1,22 млн грн.

Після зміни влади в країні «Дор-Строй» припинив отримувати підряди. Але з 2015 року фірмі знову стали замовляти незначні обсяги по ремонту доріг. Останній підряд став найбільшим у доробку «Дор-строю» за постмайданний період, який тепер становить 88,98 млн грн.

Демішкан – один з найбільш наближених соратників екс-президента Віктора Януковича. В листопаді 2008 року він разом з екс-головою Черкаської ОДА Сергієм Тулубом та нинішнім народним депутатом Юрієм Бойко («Опозиційний блок) заснували «Товариство мисливців та рибалок «Кедр», яке офіційно було зареєстроване на території резиденції «Межигір’я». «Кедр» був елітним клубом, в оренді якого було біля 40 тис га мисливських угідь під Києвом та в Криму.

Також Демішкан є господарем майже 2 га лісу під Києвом, які він в 2013 році отримав в оренду на 49 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар