У Кропивницькому перевірять доступність соціальних закладів для інвалідів

Наступного понеділка, 15 серпня, о 10.00 біля головного входу у міську раду (Велика Перспективна, 41) відбудеться громадська акція “Доступність для всіх”.

Метою акції є привертання уваги керівників та громадськості міста до проблем пересування людей та дітей на візках. Адже наявність похилого з’їду з тротуару не завжди вирішує вільне пересування через неякісне дорожнє покриття або зношеність самого з’їзду. Також існує величезна проблема архітектурної недоступності переважної більшості споруд, таких як медичні заклади, освітні заклади, банківські установи, заклади харчування, туалети.

“Окрема велика проблема це незручний громадський транспорт. Саме через це більшість людей та дітей, які пересуваються на візку, змушені місяцями та роками сидіти у своїх домівках. Ми приготуємо кілька візків, на яких щодня наші особливі містяни пересуваються.

Ми запрошуємо усіх охочих сісти на візок і на деякий час спробувати себе у ролі людини, яка втратила здатність до самостійного пересування, але треба відвідувати аптеки, магазини та інше, пересуваючись не завжди зручними вулицями нашого міста”, – пишуть організатори на сторінці у Фейсбук.

Активісти запропонують кожному окремий маршрут із завданням (наприклад, купити ліки або відкрити рахунок у банку) та зрозуміти, наскільки гострою є проблема доступності у місті Кропивницькому.

Програма акції “Доступність для всіх”:

10.00 – 10.20 – загальний збір біля головного входу до міської ради;

10.20 – 10.40 – розподіл візків та маршрутів із завданнями;

10.40 – 13.30 – виконання завдань;

14.00 – загальний збір біля входу до міської ради, повернення візків, обмін враженнями та спільний пошук вирішення проблем з пересуванням по місту.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар