Громади Кіровоградщини мають шанс отримати 370 тис. грн на захист

Міжнародний фонд «Відродження» у рамках програмної ініціативи  «Права людини та правосуддя» оголосив грантовий конкурс «Безпека громади – спільний ітерес,  спільна відповідальність».

Мета: підтримати формування сталих зв’язків на рівні територіальних громад, що сприяють впровадженню підзвітності поліції, встановленню  та підтриманню правопорядку, забезпечують попередження злочинності, розвивають безпечне середовище в громаді. Мешканці тієї чи іншої території мусять бути небайдужими до роботи правоохоронних органів, виявляти проблеми у їхній діяльності, формувати відповідні комісії, у співпраці з органами місцевого самоврядування сприяти просвітницькій діяльності, спрямованій на попередження злочинності, посилення правопорядку та місцевої безпеки. А найважливіше – формувати практики підзвітності територіальним громадам діяльності поліції на місцях.

Участь у конкурсі  можуть взяти неприбуткові організації, зокрема благодійні та громадські об’єднання, що мають статус неприбуткових та офіційно зареєстровані в Україні. Важливо також, аби вони мали досвід активної роботи у сфері захисту прав людини, моніторингу роботи державних чи муніципальних органів, розвитку спроможності громади. Такий досвід можуть мати їхні ключові партнери, що працюватимуть в проекті.  Вони також мають бути  організаційно здатними впроваджувати грантовий проект та подати звіт (включаючи фінансовий) про його виконання.

Максимальний розмір гранту – 370 тисяч гривень.  Термін реалізації проекту -12 місяців. Заявку можна подати до 5 вересня цього року включно.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар