Кропивничан запрошують подивитись короткометражні фільми англійською мовою

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У п’ятницю, 5-го серпня у творчому просторі Льотної Академії (вул. Добровольського, 1) – на третьому поверсі головного корпусу, у найбільшій у місті навчальній аудиторії, – відбудеться показ кіно від AIFF / Фестиваль Американського Кіно “Незалежність” за підтримки Посольства США в Україні та American Film Showcase.

Вхід – вільний! Початок – у п’ятницю, 5-го серпня о 16.00. Фільми будуть англійською мовою – із українськими субтитрами. Також у програмі фестивалю спілкування за чаєм та кавою і лекція від Надії Заварової про творчість Альфреда Гічкока.

ПРОГРАМА

16:00 Відкриття

16:30 Знайомтесь: Cімейство Пател CША/ 2014/ 88’

ЗНАЙОМТЕСЬ: СІМЕЙСТВО ПАТЕЛ це потішна комедія зі справжнього життя про Раві Патела – майже 30-річного американця індійського походження, що втрапляє в любовний трикутник між жінкою його мрій… та своїми батьками. Сестра Раві почала фільмування просто як домашнє відео, що зрештою переросло на смішний та несамовитий фільм показує, чому кохання є справою всієї родини.

18:30 Живі всередині CША/ 2014/ 78’

ЖИВІ ВСЕРЕДИНІ показує соціального працівника Дена Коена, – засновника неприбуткової організації Music & Memory, – та його боротьбу проти непрацездатної системи охорони здоров’я, аби довести здатність музики боротись із утратою пам’яті та допомагати відновити глибинне розуміння свого “я” всім, хто страждає від такої недуги. Россато-Беннетт відвідує членів родин, які стали свідками дивовижного ефекту особистісної музики на їхніх близьких. Також він проводить захопливі розмови з експертами, зокрема з визнаним невропатологом автором бестселера “Музикофілія: Розповіді про музику та мозок” Олівером Саксом та музикантом, автором пісні Don’t Worry, Be Happy.

19.45 – 20.15 – Перерва на каву

20:15 Вулиця для всіх США/ 2013/ 83’

Стрічка висвітлює життя й творчий шлях уславлених нью-йоркських вуличних фотографів та показує незрівнянне місто, що протягом десятиліть надихало мистців. “Вулиця для всіх” вшановує дух вуличної фотографії шляхом -кінодослідження Нью-Йорка й фіксує його внутрішні потоки, виняткову стійкість та часом раптову небезпеку, звичну для цих мистців.

21:30 Лекція Надії Заварової “Альфред Гічкок – людина, що забагато знала про кіно” та фільм А.Гічкока

Лекція присвячена життю та кар’єрі славетного американо-британського режисера Альфреда Гічкока, що опанував майже всі можливі кіно-професії, зняв класичні фільми та подарував жанру трилера нове, сповнене гумором та шпигунсько-детективним шармом життя. «Я роблю фільми так, як Шекспир писав свої п’єси – для публіки», – говорив Гічкок, – і він не лукавив. Хіч вмів створювати справжні шедеври, залишаючись в рамках мейнстріма для глядача.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар