Донори IV(-) групи крові можуть врятувати жительку Кіровоградщини

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

67-річна Ольга Сабадаш із Піщаного Броду, що на Кіровоградщині, три місяці тому почала лікувати серце і ходити на масаж. А що точно болить – не знала ні вона, ні лікарі. Біль пронизував усю грудну клітку. Тільки близько тижня тому з’ясувався діагноз – плазмоцитома (злоякісна пухлина кісткового мозку).

“Скільки мама хворіла – ми не знаємо. І вона не знає. Це така хвороба, яка може бути роками в людини і вона її не відчуватиме, поки не станеться загострення. Вона собі жила, працювала. Роботи ж багато у селі. Якщо щось і боліло, то хто ж його помічатиме за роботою”, – розповіла невістка Ольги Катерина.

Більше трьох місяців тому, Ольга відчула сильні болі у грудній клітці, в ребрах, хребті. Із райлікарні її напрвляли на масаж, пробували лікувати серце. Згодом у Кропивницьких міських лікарнях №4 та 5 продовжили такий же курс лікування. Із червертої міської жінку направили на обстеження до онкодиспансеру. Через певний час вона почала обстежуватись уже у Кіровоградській обласній лікарні. Саме тут у картку внесли ці страшні літери “плазмоцитома”. Тут же вона залишається і зараз.

“Так, хвороба невиліковна. Але лікарі сказали, що від переливання мамі стане краще. Звісно, вони нам не обіцяють 100-відсоткового покращення. Але вона зможе прожити бодай ще трохи і не так страждатиме від болю. Я розумію, що люди більш охоче здають кров маленьким діткам. І я їх розумію. Але ж ми не можемо опустити руки і дати мамі отак от померти. Донори можуть дати їй шанс на життя”, – додає невістка.

Наразі терміново потрібно 5 донорів кров 4(-) групи крові, аби якомога швидше зробити необхідні процедури. Скільки треба буде ще – невідомо. Родина Ольга сподівається тільки на небайдужих кропивничан, які можуть врятувати їх матусю.

Контактні телефони:

Невістка Ольги Катерина: 095 143 36 31

Донька Ольги Анжела: 095 232 45 18

Консультація стосовно донорства:

Координатор обласного осередку АМДУ Ольга Ткаченко: 099 441 39 14, 097 188 70 09

Поширити:

Залишити коментар:

коментар