Кропивницькі активісти вимагають від медиків до прозорої роботи з бюджетними коштами

Близько 100 тис. гривень щотижня витрачається медичними закладами міста на закупівлю медикаментів. При цьому лише два міські медзаклади витрачають ці кошти прозоро. У вівторок, 2 серпня об 11:00 перед міською радою Кропивницького відбудеться акція «Прозорі кишені у медицині».

Про це повідомляє прес-служба КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД»

Саме до прозорої роботи закликатимуть головних лікарів закладів охорони здоров’я міста громадські активісти під час акції «Прозорі кишені у медицині» 2 серпня об 11:00 перед Кіровоградською міською радою. Ініціатори та організатори – Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД».

Громадські активісти запропонують медикам одягнути халати з прозорими кишенями, які символізуватимуть прозорість роботи з бюджетними коштами. Вони закликатимуть медиків здійснювати закупівлю ліків через систему електронних закупівель «РroZorro» та оприлюднювати на сайті профільного управління інформацію про закупівлю ліків за бюджетні кошти.

Чи готові головні лікарі закладів охорони здоров’я міста одягнути халати з прозорими кишенями? Чи пообіцяють працювати прозоро? І як громадські активісти здійснюватимуть моніторинг використання коштів на медицину? Це стане відомо вже незабаром, 2 серпня, під час акції «Прозорі кишені у медицині».

Запрошуються до участі в заході головні лікарі, депутати, посадовці, громадські діячі, представники неурядових організацій, журналісти. Прийди і запропонуй медикам працювати з прозорими кишенями!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар