У зоні АТО значно знизилася кількість ворожих обстрілів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Минулої доби обстановка в районі проведення АТО дещо покращилася. Значно знизилася кількість ворожих обстрілів – повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Вчора було абсолютно спокійно.

Донецький напрямок

Доба розпочалася напружено. Після 1 години окупанти відкрили вогонь зі ствольної артилерії одразу по двох місцях – авдіївській промзоні та позиції «Шахта Бутовка». Також протягом дня противник неодноразово застосовував міномети (в Авдіївці й Невельському). Загалом активні бойові дії вчора велися на ділянці фронту Новоселівка Друга – Авдіївка – Піски. Також у Луганському та Зайцевому відбулися перестрілки, проте там значно спокійніше.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 17 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Вчора бойові дії велися здебільшого у Красногорівці, Мар’їнці та Широкиному.

Зокрема, з 1 до 3 години противник вів потужні мінометні обстріли наших позицій на лінії Красногорівка-Мар’їнка. Між 2 та 19 годинами було майже спокійно – противник лише двічі порушив режим тиші. І надвечір бойові дії знову активізувалися. Противник не застосовував важке озброєння, але значна кількість обстрілів була достатньо тривалою. Саме тому українські війська неодноразово відкривали вогонь у відповідь.

Всього минулої доби на Маріупольському напрямку відбулося 22 ворожих обстріли, зокрема 4 – з важкого озброєння.

Вчора на Донецькому та Маріупольському напрямках зафіксовано 4 польоти безпілотників противника.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 3 – отримали поранення.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Втрати противника

Вчора на лінії фронту 4 окупантів загинули, 6 – отримали поранення. Ці втрати понесли так звані «9-й» та «11-й полки» противника.

Також позавчора внаслідок підриву складу з боєприпасами у районі Ясинуватої загинуло 12 та було поранено 17 бойовиків зі складу так званого «11-го  окремого мотострілецького полку».

Тривають негаразди у так званому «9-у полку» противника

Днями при перевірці бойової готовності в одному з його підрозділів із 25 осіб наявного особового складу до строю змогли стати лише 6. Решта перебувала у стані сильного алкогольного  сп’яніння, тому не була здатна зіп’ястися на ноги.

Українські спецслужби затримали трьох членів НЗФ «ЛНР»

Один переховувався у родичів у м. Сіверськ Бахмутського району Донецької області. Чоловік зізнався, що перевіряв документи іноземців на тимчасово окупованих територіях.

Ще одного бойовика оперативники СБУ спільно з військовими і правоохоронцями затримали на прикордонному пункті пропуску «Танюшівка» (Луганська область). Раніше він чергував на ворожих блокпостах.

Третього бойовика взяли у Сєвєродонецьку. Тричі судимий член бандформування «Прізрак», патрулював вулиці міста Новодружевськ Лисичанської міськради під час окупації.

Мешканець міста Селидове Донецької області добровільно покинув НЗФ та скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома!»

Встановлено, що у червні 2014 року, він чергував на ворожому блокпосту поблизу села Піски. Днями суд звільнив колишнього бойовика від кримінальної відповідальності, і він зможе повернутися до мирного життя.

СБУ знайшла в районі проведення АТО схованку з понад сотнею мінометних мін

Великий арсенал був розташований на місці колишньої позиції бойовиків поблизу села Павлопіль. Правоохоронці вилучили 116 мін до 120-мм міномета, які були упаковані в армійські ящики.

Українські військові проходять бойовий вишкіл

Під час тренувань «Південний вітер-2016», підрозділи зенітно-ракетних та радіотехнічних військ Повітряних Сил виконували завдання з протиповітряної оборони та забезпечення захисту важливих об’єктів і своїх сил від повітряного нападу ймовірного противника.

Учора українські «морські котики» тренувалися звільняти захоплений корабель

За легендою, корабель не відповідав на виклики по радіо та не реагував на вимоги зупинитися. Спецпризначенці провели зачистку корабля та підготували місце для висадки основної оглядової команди Державної прикордонної служби. Тим часом на фрегаті ВМС «Гетьман Сагайдачний» моряки тренувалися гасити пожежу, що виникла на верхній палубі. Екіпаж оперативно локалізував пожежу та загасив її за допомогою рятувального буксира та пожежної машини.

11121314151617181919-119-219-319-419-519-619-719-819-9

Інформація ГУР МОУ

Ємблема-Воєнна розвідка України-1

З Росії до села Безіменне Новоазовського району перекинуто багатофункціональні комплекси радіотехнічної  розвідки та радіоелектронної боротьби МКТК-1А «Дзюдоіст» (вочевидь, названий на честь головного російського дзюдоїста Путіна). Також на озброєння так званої «7-ї бригади» противника надійшли портативні радіостанції Р-187П1 «Азарт». Це сучасна російська апаратура, яка могла надійти на Донбас лише з російських військових складів. Це є черговим доказом агресії Росії проти України.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар