На Кіровоградщині зафіксовано 4 випадки торгівлі людьми

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На Кіровоградщині зафіксовано 4 випадки торгівлі людьми. Проте частіше в області зустрічається трудової експлуатацiї.

Про це сьогоднi, 27 липня, під час прес-конференції повідомила начальник вiддiлу сiм’i та оздоровлення дiтей департаменту соцiального захисту населення облдержадмiнiстрацiї Марина Пустовойт.

За словами Марини Пустовойт, на сьогоднiшнiй день в області є 4 особи, якi постраждали вiд торгiвлi людьми. Зараз розглядається ще 3 особовi справи осiб, якi вважають себе постраждалими жертвами цієї проблеми.

“У нашiй областi частiше зустрiчаються випадки трудової експлуатацiї, нiж торгiвлi, адже ми не прикордонна область”, – сказала Марина Пустовойт.

Старший оперуповноважений сектору по боротьбi зi злочинами, пов’язаними iз торгiвлею людьми, ГУ Нацполіції в області розповів, що на Кіровоградщині був випадок, коли фермер шукав соцiально незахищених людей без визначеного мiсця проживання, аба “працевлаштувати”.

“Заманивши їх на роботу, фермер експлуатував їхню працю. Територiю охороняли бiйцiвськi собаки, умови працi були неймовiрно жорстокi, у людей не було можливостi звернутися по допомогу. Такi випадки не поодинокi, але їх досить важко виявляти та розкривати”, – повiдомив Микола Мальований.

Учасники прес-конференції наголосили на тому, що люди повинні виїжджати на роботу за кордон лише маючи трудову вiзу або через агенства, які мають лiцензiю. В області їх зареєстровано 4.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар