Завтра кропивничанам розкажуть про торгівлю людьми

27 липня 2016 року об 11.00 відбудеться прес-конференція з нагоди проведення  Всеукраїнської акції «Спільними зусиллями проти торгівлі людьми в Україні» до Всесвітнього дня боротьби із торгівлею людьми, який відзначається 30 липня.

В прес-конференції візьмуть участь представники  громадської  організації «Обласна інформаційна служба з актуальних питань жіноцтва», яка власне є організатором акції в регіоні. А також фахівці Департаменту соціального захисту населення ОДА і сектору по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції в Кіровоградській  області.

Основним інформаційним приводом зібрання прес-конференції є проведення 30 липня                  2016 р. з 11.00 до 15.00  в місцях транспортного сполучення (залізничних вокзалах,  автовокзалах міст Кіровоград та Знам‘янка Кіровоградської області) просвітницької акції з розповсюдженням друкованої продукцію з інформацією про безпечну міграцію та захист осіб, які постраждали від торгівлі людьми, в Україні, для того, щоб сприяти формуванню у громадян свідомого ставлення до міграційних намірів та власної безпеки, мінімізувати вірогідність потрапляння в ситуацію торгівлі людьми; популяризувати доступ до послуг Національної безкоштовної лінії з протидії торгівлі людьми 527 та консультування мігрантів.

Крім того, за кілька років активної співпраці суб’єктів Національного механізму взаємодії Кіровоградщина, в якої загалом до 2015 року за статистикою було 0 потерпілих від торгівлі людьми,  останнім часом зробила суттєвий крок вперед  і вже є офіційно підтверджені в Міністерстві соціальної політики статуси постраждалих. Про ідентифікацію постраждалих і яку їм держава надає допомогу – вперше йтиметься на прес-конференції. Зрушення статистики з нульової відмітки на Кіровоградщині є проривом у захисті громадян від кримінального злочину торгівля людьми, адже за даними Міжнародної організації з міграції (МОМ) починаючи з 1991 року від торгівлі людьми постраждали понад 120 000 українців.

Всеукраїнська акція проводиться організаціями-членами Всеукраїнської коаліції громадських організацій, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми, та громадська організація «Обласна інформаційна служба з актуальних питань жіноцтва» в Кіровограді за підтримки представництва  в Україні МОМ. Акція відбувається ОДНОЧАСНО в кількох містах України в місцях найбільшого зосередження людей. До участі в акції запрошені громадські діячі, волонтери, представники відповідних органів та держструктур, журналісти.

Прес-конференція відбудеться в Кіровоградському прес-клубі за адресою: вул. Соборна (колишня вул. 50 років жовтня), 1-а (другий поверх торгівельного центру “Копілка”)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар