З нетверезих водіїв будуть стягувати штраф у розмірі 10 тис. гривень.

Президент Петро Порошенко підписав закон про посилення адмінвідповідальності за водіння в стані сп’яніння. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради, пише “Лівий берег”.

За водіння у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, передбачається штраф від 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 10 200 гривень) і позбавлення права керування транспортними засобами на рік.

У чинній редакції Кодексу про адміністративні правопорушення за керування в нетверезому вигляді передбачено штраф 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3 400 гривень) і позбавлення права водіння на термін від 1 до 2 років.

Передбачається, що повторне протягом року водіння у нетверезому вигляді карається штрафом в 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів (20 400 гривень) і позбавленням водійських прав на три роки.

За вживання водієм алкоголю або наркотиків після ДТП або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення медогляду, передбачається штраф у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20 400 гривень і позбавлення права водіння на три роки або адміністративний арешт на 15 діб.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар