Найбільш гаряче вчора було на Луганському напрямку

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані у зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Найбільш гаряче вчора було саме тут. Основні бойові дії розгорнулися у Попаснянському районі (ділянка фронту Золоте – Троїцьке). Одразу після другої годині ночі противник розпочав масований мінометний обстріл наших позицій, який тривав безперервно 7 годин. Між 8 та 12 годиною, під прикриттям мінометного вогню, ворог пішов у пряму атаку на наші позиції, проте був відкинутий влучним вогнем у відповідь.

Як розповів сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, невдача не зупинила окупантів: вони запросили артилерійську підтримку, а також підтягли до лінії фронту танки. Згодом, близько 14 та 16 години НЗФ ще двічі атакували наші опорні пункти. Обидва бойових зіткнення завершилися на нашу користь: ворог не пройшов. Зрештою, після 16:15 ворог вирішив припинити бойові дії на цьому напрямку, щоб підрахувати втрати. Всі атаки протягом дня тривали з південно-східного напрямку (с. Калинове).

Окрім цього, ворог порушив режим тиші у Лопаскиному (район м. Щастя), а також здійснив мінометний обстріл в Оріховому (район Бахмутської траси).

Всього вчора на Луганському напрямку відбулося 3 бойових зіткнення та 15 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Після першої години ночі окупанти розпочали потужний артилерійський обстріл наших позицій одразу на двох напрямках – в Авдіївці та Опитному. Дещо пізніше, вже після сходу сонця, ворог активізувався північніше – поблизу с. Новоселівка Друга, де працювали 120-мм міномети.

Надвечір, після 19 години, бойові дії велися на світлодарській дузі та авдіївській промзоні. Противник застосовував БМП та 82-мм міномети, українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Окрім цього, ворог кілька разів порушив редим тиші у Троїцькому, в горлівській агломерації, на позиції «Шахта Бутовка». У Зайцевому та Пісках вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, зокрема 10 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Неспокійна обстановка зберігається по всьому фронту. Зокрема, у Мар’їнці між 19 та 21 годиною відбулося 2 бойових зіткнення сил АТО з противником. Обидва напади успішно відбиті. Окупанти щедро використовують важке озброєння – міномети і танки. Найбільш потужні обстріли сталися у Красногорівці, Старогнатівці, Чермалику та на ділянці фронту Гнутове – Широкине. Здебільшого це відбувалося в темну пору доби.

Одразу в кількох місцях – у Красногорівці, Мар’їнці та Широкиному наші війська обстрілювали ворожі снайпери.

Всього вчора на Маріупольському напрямку було 2 бойових зіткнення, 38 обстрілів, зокрема 15 – з важкого озброєння.

Минулої доби противник вів активну повітряну розвідку з використанням БПЛА. Зокрема, на Донецькому напрямку ворог застосував 5 безпілотників. Через погану взаємодію один із них був збитий бойовиками зі складу так званої «7-ї бригади».

За минулу добу внаслідок бойових дій 6 українських військовослужбовців загинули, 13 – отримали поранення, 8 – отримали контузію.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих воїнів.

Втрати противника

Минулої доби 7 окупантів загинули, 12 – отримали поранення. Ці втрати понесли одразу 4 з’єднання російсько-окупаційних військ – так звані «6-й полк» (Стаханов), «7-а бригада» (Дебальцеве), «9-й полк» (Новоазовськ), «11-й полк» (Макіївка).

Служба безпеки України спільно з військовими знайшла у районі проведення АТО 2 схованки з великою кількістю набоїв

Зокрема, біля Попасної виявили схрон під приватним будинком, що містив протитанкову міну, танковий снаряд, 200-грамову тротилову шашку та близько 200 набоїв до автомата Калашникова з російським маркуванням. За інформацією правоохоронців, диверсанти бандформування «ЛНР» планували застосувати зброю і боєприпаси для підриву автошляху Сєвєродонецьк-Попасна.

Ще один схрон правоохоронці знайшли у Бахмуті, де було 19 гранат Ф-1 та РГД-5 і майже 400 набоїв до пістолета Макарова.

Ще один колишній бойовик скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома!» і повернувся до своєї родини

Мешканець Луганської області нетривалий час перебував у лавах бойовиків у 2014 році та чергував на блокпостах у Станично-Луганському районі. За декілька місяців він добровільно покинув бандформування. Тепер чоловік вирішив співпрацювати з українськими правоохоронцями, щоб завершити свої поневіряння та отримати шанс повернутися додому.

Попри активізацію бойових дій, українські військовослужбовці допомагають мешканцям прифронтових сіл та міст

До Збройних Сил звернулися мешканці села Кирилівка Нікольського району Донецької області, які розповіли про проблеми із забезпеченням питною водою. Центральне водопостачання у Кирилівці відсутнє, а багато з літніх мешканців не можуть самотужки доставити воду з сусідних сіл. Тому наші військовослужбовці привезли людям цистерну питної води та наповнили ємності у кожному подвір’ї. Згодом військові залучили міжнародну гуманітарну організацію, і до Кирилівки вже завезли понад 1000 шестилітрових бутлів з водою.

Тривають навчання підрозділів ЗСУ

Протягом 18-22 липня, фрегат «Гетьман Сагайдачний» з гелікоптером Ка-27пч на борту пройшов спільні тренування у рамках багатонаціональних навчань «Морський Щит-2016». Головна мета навчань – відпрацювання взаємодії тактичних з’єднань, що складаються з підрозділів кількох країн, відповідно до стандартів НАТО.

Також у Кам’янці-Подільському завершився двомісячний збір з підготовки позаштатних саперних інструкторів.

Військові фахівці отримали нові знання, навички та методики з вибухової справи, а також з подолання інженерних загороджень та фортифікаційного обладнання позицій. Переважна більшість занять проходили в умовах наближених до бойових, де військові використали штатне озброєння, засоби імітації та макети мін.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар