РНБО: Бойовики навмисно виводять з ладу свою зброю

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані у зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Противник випустив 7 мінометних мін по позиціям сил АТО поблизу Старого Айдару. Наші військові відкрили вогонь у відповідь. Також кілька збройних провокацій з боку ворога біля Новоолександрівки відбулися у темну пору доби.

Усього на Луганському напрямку незаконні збройні формування чотири рази порушили перемир’я. Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Вчора надвечір (між 22:00 та 00:00) противник здійснив одночасно два потужних артобстріли наших позицій – в Авдіївці та Пісках. Загало було випущено 62 снаряди. В Авдіївці, окрім гармат, одночасно працювали міномети. Внаслідок ворожих обстрілів житлових кварталів було поранено дівчину. Українські військові терміново доставили постраждалу до медзакладу. Крім того, внаслідок ворожого обстрілу перебито одну з двох ліній електропередач, які були щойно відремонтовані. Як наслідок – вкотре було знеструмлено фільтрувальну станцію, через що води у прифронтовому місті досі немає.

Вчора в районі Авдіївки противник вів повітряну розвідку з використанням БПЛА. Також в районі противник використовував новітній російський комплекс РЕБ Р-330 «Житель» на Донецькому напрямку.

Окрім цих позицій, ворог застосовував міномети на світлодарській дузі – у Троїцькому та Луганському. Також ворожі провокації відбулися по всьому периметру горлівської агломерації та на позиції «Шахта Бутовка».

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 24 ворожих обстріли, зокрема 7 – з використанням важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Обстріли продовжуються по всій ділянці фронту. Зокрема, бойовики активно застосовували міномети в районах Старогнатівки, Широкиного, Красногорівки, Водяного і Талаківки. Обстріли відбулися у темну пору доби – усього окупанти випустили 73 мінометні міни. Біля Красногорівки бойовики пустили в хід БМП. Також протягом усієї доби, бойовики вчиняли численні провокації біля Мар’їнки, відкриваючи вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.

Усього на Маріупольському напрямку ворог 26 разів порушив режим припинення вогню, з них – 8 разів залучив міномети.

Також в районі Арабатської стрілки прикордонний наряд Бердянського загону зафіксував як російські війска, що окуповують Крим, підняли у повітря аеростат.

За минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає, шестеро отримали поранення.

Тривають негаразди у лавах бойовиків, які воюють та гинуть в авдіївській промзоні

22 липня окупанти зі складу так званої «1-ї реактивної артилерійської батареї реактивного артилерійського дивізіону 3-ї окремої мотострілецької бригади» російсько-окупаційних військ навмисно спалили установку «Град». Таким чином бойовики помстилися своєму начальству – заступнику командира дивізіону полковнику Ользі Качурі та помічнику заступника командира з озброєння капітану Юрію Мельнику, які вилучили у своїх підлеглих всі мобільні телефони під приводом дотримання заходів безпеки. Найбільш непокірних обіцяють арештувати і відправити «на яму», як це заведено в лавах НЗФ.

Також 21 липня четверо окупантів зі складу так званого «2-го мотострілецького батальйону 11-го окремого мотострілецького полку» противника навмисно вивели з ладу особисту та групову стрілецьку зброю.

Вони зробили це, щоб не воювати в авдіївській промзоні на передовій. Тому їх вивели в тил.

Луганські правоохоронці спільно прикордонниками затримали жителя Сєвєродонецька, який входив до складу НЗФ так званої «ЛНР»

Ще навесні 2014 року він добровільно вступив у ряди банд формування і зі зброєю в руках чергував на блокпосту, здійснюючи незаконний огляд транспорту та документів громадян, а також незаконно затримував людей. Після того як ЗСУ визволили місто, бойовик втік до Росії. Нещодавно чоловік вирішив повернутися додому, але був затриманий на самому ж пункті пропуску «Танюшівка», що на українсько-російському кордоні.

Співробітники Служби безпеки України припинили у Запоріжжі діяльність конвертаційного центру

Головний офіс зачиненої «філії» розташований в тимчасово окупованому Луганську. Організували конверт-центр двоє місцевих мешканців. Вони робили дублікати банківських карток на спеціальному обладнанні, власники яких перебувають у т.зв. «ЛНР». Після цього зловмисники знімали готівку у запорізьких банкоматах і завозили на тимчасово окуповані території Луганщини.

Українські авіатори Військово-Морських Сил Збройних Сил України продемонстрували свої вміння під час навчань «Сі Бриз – 2016»

У рамках показового вильоту, два літаки Л-39 виконали вправи з подолання протиповітряної оборони противника. Потім льотчики зімітували нанесення умовному ворогу вогневого удару. Одночасно з цим, з літака Ан-2 на аеродром висадили десантників парашутно-рятувальної служби. Усі вправи проводилися за несприятливих погодних умов: щільній хмарності та сильному боковому вітрі.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар