РНБО: На Донецькому напрямку відбулося 30 ворожих обстрілів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані у зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Минулої доби противник порушував режим тиші одразу на кількох ділянках фронту – у Станично-Луганському районі та поблизу Попасної. Майже всі обстріли відбулися в темну пору доби. Найбільш неспокійно вчора було саме у Станиці Луганській, де ворог діяв особливо агресивно та нахабно. Українські війська одразу ж відкривали вогонь у відповідь.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів, зокрема 3 мінометних (у Станиці Луганській, Попасній та Троїцькому).

Донецький напрямок

Близько половини всіх обстрілів з боку НЗФ на Донецькому напрямку припало на авдіївську промзону, де бойові дії тривають цілодобово. Традиційно окупанти атакують зі східному напрямку (рубежі Ясинувата – Яковлівка), і активно застосовують міномети.

Також потужний мінометний обстріл з боку окупантів відбувся дещо північніше – у с. Новоселівка Друга. Протягом години ворог випустив по українських позиціях понад 40 мін.

Також минулої доби неспокійно було на світлодарській дузі, південно-західніше Горлівки, в Опитному, Пісках тощо. Натомість у Зайцевому вчора перемир’я зберігалося зразково.

За інформацією розвідки, у центрі Донецька бойовики розгорнули новітній російський комплекс радіоелектронної боротьби «Шиповнік-Аеро».

Всього вчора на Донецькому напрямку відбулося 30 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Вчора між 20 та 21 годиною наш опорний пункт у Мар’їнці був атакований ворожою ДРГ кількістю до 10 осіб. Бойовики підійшли на відстань кидка гранати та відкрили вогонь зі стрілецької зброї і підствольних гранатометів по наших бійцях. У відповідь українські воїни застосували стрілецьку зброю, дали відсіч окупантам та відбили підступну атаку ворога. Внаслідок професійних дій наших армійців, ДРГ противника в паніці відступила.

Під час відбиття атаки противника вправні дії продемонстрували офіцери з позивними «Ексім» та «Сова», сержант «Гоцман»,  молодший сержант «Вишня», а також солдати з позивними «Литва», «Медмакс» та «Капелан».

Інші дві гарячі точки – це Красногорівка та Широкине, де окупанти неодноразово застосовували міномети, а також танк. Всі ці обстріли відбулися в темну пору доби. Зокрема, у Широкиному протягом 1 години (з 23 до опівночі) НЗФ випустили по наших позиціях понад 70 мін. Окрім цього, ворожі провокації тривають і на інших ділянках лінії розмежування.

Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 26 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння (міномети і танк).

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 українських військовослужбовець загинув, 2 – отримали поранення. Ці втрати українські війська понесли у бойовому зіткненні під Мар’їнкою.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Втрати противника

Минулої доби 3 окупантів загинули, ще 7 – отримали поранення. Зокрема, при спробі затримання дезертирів з так званого «11-го окремого  мотострілецького полку» російсько-окупаційних військ, був вбитий 1 та поранено 2 російських військових зі Національної гвардії Росії, які виконують функції загороджувального загону між Авдіївкою та Ясинуватою.

Інформація ГУР МОУ

Загони противника несуть між Авдіївкою та Ясинуватою великі втрати, і намагаються втекти з передової.

2 дні тому бойовики з так званої «7-ї окремої  мотострілецької бригади» противника, перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння,  пограбували, а потім застрелили мешканку селища Комсомольський Свердловської міської ради Луганської області. Військова розвідка встановила імена злочинців-окупантів –  Тарас Третяков, Олександр Кулагін та Сергій Чіркін. Командування російсько-окупаційних військ  оперативно «звільняє» цих негідників з лав НЗФ заднім числом, щоб приховати свою причетність до цього злочину.

Силовики України затримують бойовиків

Українські спецслужби затримали бойовика на прізвисько «Пес». Затриманий – член бандформування «Восток», який протягом кількох місяців у 2014 році охороняв захоплені будівлі СБУ та Національної гвардії в Донецьку та воював проти сил АТО в районі Донецького аеропорту. Згодом він покинув бандформування та переховувався у родичів в Запоріжжі, де його й знайшли правоохоронці.

Минулої доби поліцейські Торецька затримали двох бойовиків. Вчора, у другу річницю звільнення міста від окупантів, оперативники викрили двох місцевих мешканців, які у 2014 році чергували на ворожих блокпостах. Після звільнення міста, бойовики «залягли на дно» та почали жити звичайним життям, сподіваючись, що їх не знайдуть. Але даремно – їх затримали.

Натомість ще один колишній бойовик повернувся до мирного життя, погодившись співпрацювати з українськими правоохоронцями. Мешканець Луганської області вступив до лав НЗФ «ЛНР» у 2014 році. Дізнавшись про програму «На тебе чекають вдома!», він добровільно звернувся до СБУ. Тепер колишній бойовик може сподіватися на звільнення від кримінальної відповідальності.

Збройні Сили України та армії союзників продовжують спільні навчання

Зокрема, військовослужбовці армій України, США, Грузії і Молдови продемонстрували бойові навички під час багатонаціональних навчань «Сі Бриз-2016». Спочатку молдовські військові відбили атаку умовного противника на патруль, і здійснили контратаку. Потім грузинські бійці показали, як виводити поранених побратимів під ворожим вогнем і надавати першу медичну допомогу.

Проте найбільш видовищними стали тренування українських морпіхів, які захопили ватажка умовних бойовиків та евакуювали ворожого цінного «язика» в тил. Для цього було використано гелікоптер армійської авіації Мі-8 та ще один вертоліт ВМС ЗСУ в якості санітарної машини. Під час виконання завдань, морпіхи здійснили десантування без парашута за допомоги системи «Адаптер-М1». Нагадаємо, що ця система поступово впроваджується в різних родах військ. Нещодавно таке десантування відпрацювали військовослужбовці ВДВ.

Крім того, вчора розпочалися десятиденні україно-американські курси з захисту військових аеродромів

Тренування проводяться у Старокостянтинові Хмельницької області. Військові навчалися затримувати, обеззброювати та проводити безпечний конвой «порушників» з периметру летовища.

На полігоні у Нікольському районі Донеччини відбулися навчання з тактичної та вогневої підготовки поліцейських

Спецпризначенці відпрацювали тактику захисту населення – це робота зі щитом, в малих групах та нейтралізація озброєних груп злочинців, які засіли у будинках. У навчаннях з протидії диверсантам брала участь єдина в батальйоні дівчина-снайпер.

Тим часом бійці Нацгвардії в Маріуполі провели планові командно-штабні тренування.

Зокрема, військовослужбовці вузла зв’язку провели тренування в умовах радіоелектронної боротьби. Згуртована команда зв’язківців показала впевненні та вмілі дії, високий професіоналізм та бойовий дух, впоравшись із нормативами у відведений для цього час.

Вчора російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення 54-го так званого, «гуманітарного конвою» у складі 54 автомобілів. Встановлено, що вантажівки були завантажені не більше, ніж на 35%.

Також з Росії прибула чергова партія допомоги для бойовиків На станцію Харцизьк приїхав ешелон: 2 цистерни з дизельним паливом, 4 БМП, 4 вантажівки та 2 танкоремонтні майстерні.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар