Кропивничани готові перекривати центральну вулицю, аби припинити “атаку децибелами” від місцевої кальянної

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
A man having trouble sleeping squeezes a pillow around his ears for some peace and quiet.

Атака децибелами! У Кропивницькому – колишньому Кіровограді – місцеві мешканці скаржаться на розважальний заклад, що працює поруч з їхнім будинком. Мовляв, щоночі там так гримить музика, що вони не можуть спати. А поліції і місцевій владі і діла немає. Розповідають “Подробности”.

Чому так, та кого люди підозрюють у покровительстві нічного закладу – з’ясовувала Олена Бринза.

По сусідству з житловою двоповерхівкою цей заклад відкрили два роки тому. Відтоді, скаржаться мешканці, не знають спокою: гучна музика до ранку, галасливі відвідувачі та дим від кальянів.

“У мене три вікна виходять на цей дах. І вся стіна гуде від низьких частот. Заходиш навіть у ванну, де немає вікна – і там гул стоїть по всій стіні”, – розповідає мешканець Кропивницького Михайло Агарков.

“Те, що ми викликаємо міліцію, то що шум, то що нам не допомагає влада! Ми у себе вдома. Як в камері тортур живемо!”, – каже мешканка Кропивницького Валентина Овчиннікова.

Люди показують стос документів. Це – їхня переписка з чиновниками. З мерії відповіли: за документами, поруч з їхнім будинком працює не розважальний заклад, а магазин-кафетерій.

“Ми зверталися в міськраду, ми зверталися в правоохоронних органів, ми зверталися в прокуратуру міста, в прокуратуру області. Зараз ми звернулися в Генеральну прокуратуру, але воно ж все спустилося назад”, – скаржиться мешканка Кропивницького Ніна Піскова.

Власник закладу не розуміє, чому сусіди скаржаться. Мовляв, у них просто упереджене ставлення до нього.

“- Це кальянна? Я бачу зараз там кальян! – Ні, це не кальянна, ну це тимчасове явище – кальян.  – Згідно документів, у вас магазин з кафетерійним відділом. Прокоментуйте? – Ну, я розберуся стосовно документів, то що вони надали, які вони документи показували, я ж не знаю”, – каже власник закладу Євген Парфьонов.

Не раз посеред ночі люди викликали поліцію. Та далі адмінпротоколів про порушення режиму тиші – справа не пішла. Чому – здогадується місцевий активіст Андрій Лаврусь.

“Наскільки я розбирався з документами, власником цього кафе є син знаного на Кіровоградщині пожежника – заступника голови служби в Кіровоградській області У ДСНС Ігоря Парфьонова. Це його син і чому не бачать порушень різні інстанції, всі шляхи, ймовірно, ведуть до його батька”, – каже громадський активіст Андрій Лаврусь.

Та доведені до відчаю мешканці кажуть: їм байдуже, хто кому батько. Якщо міська влада не закриє галасливий заклад у них під вікнами, готові перекрити центральну вулицю.

Відео дивіться тут

Поширити:

Залишити коментар:

коментар