РНБО: Всього на Донецькому напрямку відбулося 33 ворожих обстріли

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО овідомляє про зведені дані у зоні АТО протягом 21 липня.

Луганський напрямок

Противник порушив режим тиші у 2 точках: Станиці Луганській та Новоолександрівці. Неспокійно було лише в темну пору доби: між 2 та 2.30, а також між 22 годиною та північчю. Важке озброєння бойовики не застосовували. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Доба на передньому краї розпочалася з потужних мінометних обстрілів з боку противника. Між північчю та 4 годиною в районі Зайцевого та околиць, а також Авдіївки працювали 122-мм гармати, 120-мм і 82-мм міномети окупантів. Внаслідок цих варварських акцій окупантів в Авдіївці знову пошкоджено приватні будинки, відсутнє водо- та електропостачання.

За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, між 6 та 12 годиною на фронті встановилося повне затишшя. В обідню пору в авдіївській промзоні відбулося ще 2 мінометних обстріли з боку ворога. Стрільба велася зі східного напрямку (Ясинувата).

Згодом, надвечір, бойові дії активізувалися. На вищезгаданих рубежах оборони українських військ, а також у Троїцькому (світлодарська дуга) російсько-окупаційні війська знову провели кілька мінометних обстрілів. Окрім цього, противник проявляв активність у Луганському, ділянці фронту Новгородське – Ясинувата, позиції «Шахта Бутовка». В Опитному та Пісках вчора було спокійно.

Українська військова розвідка повідомляє, що до району Світлодарська прибув підрозділ  російських снайперів – 12 військовослужбовців з новітніми снайперськими гвинтівками калібру 12,7  мм.

Всього на Донецькому напрямку відбулося 33 ворожих обстріли, зокрема 19 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Спокійних ділянок на лінії розмежування немає. Бойовики активно обстрілюють українські позиції по всьому фронту, як вдень, так і вночі. Зокрема, в районі Талаківки та Водяного окупанти тричі застосували 122-мм гармати, випустивши 40 снарядів. У Красногорівці та на ділянці фронту Талаківка – Широкине НЗФ масово стріляли з мінометів. Щільність вогню з важкого озброєння окупантів надзвичайно висока. Окрім цього, низка перестрілок між силами АТО та противником відбулася у Мар’їнці, Старогнатівці тощо.

За інформацією розвідки, з метою введення сил АТО в оману на лінії фронту  Донецьк–Докучаєвськ противник застосовує мобільні гучномовні станції ЗС-88 на базі БТР-80, які імітують звуки руху колон важкої техніки.

Всього вчора на Маріупольському напрямку відбувся 31 ворожий обстріл, зокрема 3 артилерійських та 11 мінометних.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 5 військовослужбовців отримали поранення.

Вчора мешканці Алчевська та Стаханова (окупована частина Луганської області) провели стихійні мітинги,  протестуючи проти численних фактів мародерства, насильства та пограбувань з  боку російсько-окупаційних військ. Обурення місцевих мешканців викликав черговий резонансний злочин – спроба новоприбулих  бойовиків так званої «7-ї бригади» пограбувати та зґвалтувати літню жінку. Ці негідники – росіяни: 30-річний Віталій Баєв та бойовик на прізвище Навєрхов.

Також двома днями раніше мешканці Макіївки затримали бойовика зі скаду т.зв. «11-го полку» противника – 32-річного Дениса Морозова, який підозрюється у вбивстві родини місцевого підприємця та пограбуванні його помешкання.

Інформація ГУР МОУ

З Росії прибуло чергове підкріплення для бойовиків. До Краснодона приїхали 23 вантажні автомобілі для доукомплектування автопарку бойовиків. На станцію Свердловськ прибули 3 вагони з боєприпасами, а також автобуси з особовим  складом (до 200 осіб).  А також до Макіївки на озброєння т.зв. «11-го окремого мотострілецького полку» російсько-окупаційних військ після  проведення капітального ремонту повернулися 6 САУ «Гвоздика» – улюблений вид важкого озброєння противника для обстрілу українських передових позицій по всьому фронту.

Українські правоохоронці виявили схованку зі зброєю в Луганській області

Поблизу Лисичанська були заховані 3 протитанкові міни, 2 гранатомети РПГ-22, 10 підствольних гранатометів, снаряд до гармати, 3 ручних гранати РГД-5 та понад 300 набоїв різного калібру.

Служба безпеки України ліквідувала канал фінансування бойовиків

У Києві та Харкові оперативники знешкодили веб-концертцентр, через який гроші переводилися ля потреб НЗФ. Організатори центру обслуговували ділків, що діяли на тимчасово окупованих територіях. Готівка, що йшла на фінансування бандформувань, ввозилася через територію Росії. Під час обшуків в офісах зловмисників, правоохоронці вилучили великі суми грошей у гривнях, а також доларах США та євро, і «чорну бухгалтерію».

Тривають багатонаціональні військові навчання «Сі Бриз-2016»

Вчора на одному з кораблів ВМС ЗСУ пройшло тренування доглядових команд. Також у рамках сухопутного компоненту навчань, що відбувається на полігоні «Широкий Лан» в Миколаївській області, відпрацьовується злагодженість дій тактичних груп, проводиться десантування та бойові стрільби.

111213141617181919-119-219-319-419-5

У Маріуполі поліцейські нагадали дітям з пришкільного табору про види небезпечних предметів та правила поводження з ними

Поліцейські зібрали малечу, аби вкотре нагадати про оманливу безпеку яскравих пакунків та, на перший погляд, «випадково загублену» дитячу іграшку. Такі знахідки можуть приховувати руйнівну загрозу та нести із собою загибель або каліцтво.

Президент України нагородив 220 військовослужбовців-учасників АТО

Серед нагороджених – герої нещодавніх боїв на передовій. Зокрема, орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня отримав старший лейтенант Юрій Назарук, під керівництвом якого у червні поблизу с. Водяне на Маріупольському напрямку наші бійці знищили 3 окупантів, а ще 8 зі зброєю та документами взяли у полон.

Також солдат-кулеметник Іван Тутейко з 59-ї окремої механізованої бригади отримав орден «За мужність» III ступеня. Близько місяця тому цей мужній воїн разом з іншими військовослужбовцями виявив ворожу ДРГ, яка підійшла до українських позицій. Наші війська дали гідну відсіч ворогу, захопили укріпрайон та знищили 7 окупантів, захопивши зброю, боєприпаси, спорядження та засоби зв’язку противника. Під час операції Іван Тутейко прикривав поранених і медиків, а також виніс з поля бою зброю, боєкомплекти та бронежилети поранених побратимів.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар