Опалювальний сезон на Кіровоградщині розпочнеться вчасно

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Опалювальний сезон на Кіровоградщині розпочнеться вчасно. На цьому перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко наголосив під час селекторної наради Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України щодо підготовки до осінньо-зимового періоду 2016-2017 років.
Під час наради також було заслухано інформацію з регіонів щодо стану розрахунків за спожитий газ та електроенергію підприємствами тепло- і водопостачання та водовідведення
Стосовно розрахунків за спожитий газ підприємствами тепло- і водопостачання та водовідведення, то, за словами першого заступника голови облдержадміністрації, на сьогодні ними сплачено 184,47 млн. грн., або 96,4%. З цієї суми в рахунок оплати за 2016 рік зараховано 126,97 млн. грн. Таким чином, рівень розрахунків складає 66,3%.
Найгірша ситуація з розрахунками за спожитий газ склалася у Кропивницькому на підприємствах “Кіровоградтепло” та “Теплоенергетик”, що розрахувалися за об’єм газу менший, ніж спожили. Одночасно, теплопостачальні підприємства Олександрії розрахувалася за спожитий газ на 114%. Підприємство “Світловодськпобут” – на 105,5%. При цьому, незадовільною залишається ситуація на підприємстві “Кіровоградтепло”, що, розрахувалося лише на 88,4%, та на КП “Теплоенергетик” – 82,2%.
За словами Сергія Коваленка, заборгованість на цих двох підприємствах створила серйозні проблеми для обласного центру. Із загальної заборгованості за спожитий газ по області – у сумі в 64,8 млн. грн., на долю Кропивницького припадає 51,5 млн. грн. Решта заборгованості припадає на Олександрію – 7,2 млн. грн. та на Світловодськ – 3 млн. грн.
Сергій Коваленко також звернувся до органів місцевого самоврядування щодо необхідності якомога скоріше погасити заборгованість за послуги теплопостачання бюджетних установ і організацій, що складає 25,8 млн. грн.
Наразі, Сергій Коваленко запевнив, що будуть вжиті усі заходи, аби опалювальний сезон на Кіровоградщині розпочався вчасно.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар