На двох пляжах Світловодського району виявлено відхилення за паразитологічними показниками

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Фото: Василь Дегтяренко Джерело: svetlovodsk.com.ua

Держпродспоживслужба продовжує інформувати населення та гостей міста про стан якості води з пляжів, що використовуються для відпочинку на воді.

Пише видання “Світловодськ”.

Так, протягом липня (станом на 19 липня) поточного року фахівцями Світловодського районного лабораторного відділення відокремленого підрозділу “Олександрійський міжрайонний відділ лабораторних досліджень” Державної установи “Кіровоградський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України” відібрано та досліджено 5 проб питної води з міського пляжу: 2 проби на мікробіологічні показники та 1 проба — на паразитологічні.

Також проведено дослідження 2-х проб з пляжу на мікробіологічні показники та 2 проби — на паразитологічні. Відхилень ні у пробах води, ні у пробах піску не виявлено.

Читайте також: “10 кіл пекла” перевірок: скільки існуючих пляжів Кіровоградщини документально не існують?

Лабораторний контроль за якістю води та грунту проводився і на стихійних місцях масового купання — в районі Андрушкіного Яру та в смт.Власівка (біля колишнього заводу ІКІ). За поточний період липня відібрано та досліджено по 2 проби води та піску з кожного пляжу на мікробіологічні та паразитологічні показники. Відхилення виявлені в пробах з обох пляжів за паразитологічними показниками.

Щодо стану підготовки міського пляжу до оздоровчого сезону — питання доведення місця купання городян до вимог діючого законодавства залишається до кінця не вирішеними, відкриття його не погоджене з відповідними службами. Тому Держпродспоживслужба рекомендує взяти дану інформацію до уваги та при відвідуванні місць масового відпочинку на воді не нехтувати заходами профілактики інфекційних захворювань, в тому числі — правилами особистої гігієни.

Тетяна Кривошея, в.о.начальника управління Держпродспоживслужби у м.Світловодську

Поширити:

Залишити коментар:

коментар