У Кропивницькому розігнали ще один стихійний ринок

На тротуарі біля ринку “Черемушки” у Кропивницькому стихійного ринку вже немає – муніципальний патруль переконливо попросив торговельників, які продавали різноманітні харчі, звідти нарешті піти. про це повідомляє сайт КМР.

Жвава торгівля тут ведеться вже тривалий час, і будь-які спроби міської влади ліквідувати цей осередок незаконної торгівлі до цього часу не мали успіху. Чомусь кропивничанам до вподоби купувати у таких торговців різноманітну молочну продукцію, овочі, фрукти та інше, незважаючи на попередження санепідслужби про небезпеку захворіти. Тому управління зі сприяння розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення міської ради, спецінспекція з благоустрою та інші контролюючі органи прийняли рішення про вжиття радикальних заходів, тобто про повну ліквідацію цього стихійного ринку.

За словами начальника управління Сергія Горбовського, на зупинці біля ринку “Черемушки” постійно торгує близько ста чоловік. Вони заважають пішоходам, пасажирам, бо заполонили всю пішохідну частину. До управління постійно надходять із цього приводу скарги від кіровоградців, мешканців прилеглих до ринку багатоповерхівок. Отож, 13 липня, було проведено рейд муніципального патруля. Звичайно, це викликало обурення серед торговців, але все ж таки вдалося їх переконати, що торгувати де заманеться неприпустимо. Поряд – два ринки, де є вільні торговельні місця. Плата за торгівлю на них становить близько семи гривень. А для незахищених верств населення, тобто бабусь, які прийшли продати вирощену ними городину, плата символічна – одна – дві гривні.

“Будемо постійно контролювати цю територію, щоб “стихійники” не повернулись на насиджені місця, – зазначив Сергій Горбовський. – Я розумію, що вони хочуть торгувати там, де найбільше скупчення людей, але так ми можемо все місто перетворити на суцільний ринок. Торгувати можна лише у встановлених місцях. Але у всій цій ситуації мене дивує позиція нашої поліції. Зрозуміло, що обурені торговці починають телефонувати на “102″, викликати патруль. А ті замість того, щоб розібратись, починають вимагати письмові пояснення у членів муніципального патруля. Ми ж повинні робити спільну справу. На мої звернення до керівництва поліції чую відповідь: у нас немає таких повноважень. Я ж думаю, що слідкувати за порядком повинен дільничний інспектор поліції. Свій робочий день він має починати саме із обходу своєї дільниці, а не у кабінеті. Тоді й буде порядок, і поменшає скарг. Муніципальний патруль і надалі буде проводити аналогічні рейди, щоб нарешті навести порядок у місті і ліквідувати стихійну торгівлю як явище”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар