Голова кропивницької “Просвіти” навів аргументи на захист нової назви міста

Кандидат філологічних наук, викладач КДПУ ім. В. Винниченка, голова обласного осередку «Просвіти» Олександр Ратушняк висловив докази шодо доцільності перейменування Кіровограда на Кропивницький.

Про це науковець та активіст кропивницького Євромайдану написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

“До будь-якої іншої назви претензій були б гори томів.“Одна кропива замінює семеро лікарів”, – говорили в давнину…Я б, навіть, сказав, що ця назва співуча і протяжна, як наші широкі степи! Тому відкиньмо свої надмірні амбіції, і будьмо гідними нащадками Кропивницького!”, – зазничив у своєму дописі Олександр Ратушняк.

Читайте також: Ким насправді був Марко Кропивницький для України – розповідь онука

Читайте такожВідомий український гуморист висловився щодо перейменування Кіровограда на Кропивницький

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Голова кропивницької “Просвіти” навів аргументи на захист нової назви міста

  1. https://www.facebook.com/yarinichkv?fref=nf
    ПАРУБІЙ НЕ МАВ ПРАВА ПІДПИСУВАТИ ПОСТАНОВУ ПРО ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ КІРОВОГРАДА НА КРОПИВНИЦЬКИЙ!
    Те, яким чином сьогодні відбувалось голосування за перейменування мого рідного Кіровограда, є проявом цинічного особистісного брехливого ставлення до народу України!
    Голова Верховної Ради під час сьогоднішнього розгляду проекту Постанови про перейменування Кіровограда на Кропивницький, грубо порушивши вимоги Регламенту, не надав жодному народному депутату слова для виступу як того вимагає Закон!
    Більше того, на початку розгляду питання про перейменування окремих населених пунктів, спікер парламенту декілька разів наголосив для народних депутатів, що на голосування виноситимуться тільки ті населені пункти, питання щодо найменувань яких ПОГОДЖЕНІ усіма сторонами.
    Голова Верховної Ради також свідомо не надав слова для обов’язкового відповідно Регламенту Верховної Ради виступу представника профільного комітету, який мав би поінформувати народних депутатів, що до Комітету надійшло рішення Кіровоградської міської ради від 10 червня 2016 року про незгоду з рішенням перейменувати місто Кіровоград на місто Кропивницький!
    Про це рішення промовчав й Голова Верховної Ради, до якого з відповідним зверненням також звернулася міська рада! Можливість поінформувати про дане рішення спікер відібрав й від народних депутатів, позбавивши їх законного права на виступ! (два за – два проти)
    Таким чином, забудьте, що Ваша думка комусь цікава, а ваш вибір – для когось важливий! Десяток народних депутатів та псевдо-істориків нав’язали нашому рідному місту своє найменування! І їм байдуже, чи хочуть самі мешканці жити в місті з такою назвою!
    Хочу нагадати, що відповідно до результатів опитування проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 63,4% жителів міста зовсім не підтримують назву Кропивницький! Ще 18,4% скоріше не підтримують таке рішення.
    Але Голова Верховної Ради пішов ще далі в напрямку порушень Регламенту!
    Одразу після голосування, я зареєстрував Постанову про скасування рішення Верховної Ради щодо перейменування Кіровограда, оскільки дане рішення було прийнято з грубим порушенням вимог Конституції України та Регламенту Верховної Ради України!
    До моменту розгляду та голосування за зареєстровану мною Постанову про скасування результатів голосування, спікер парламенту не мав права підписувати прийняте сьогодні рішення!
    Натомість, як бачимо, для керівництва Верхової Ради закони не писані!
    Це все, що Вам потрібно знати про подвійні стандарти, про лицемірство, про нехтування букви Закону та зневагу вибором жителів мого рідного Кіровограда.

Коментарі заборонені.