РНБО: окупанти обстріляли школу і вбили двох цивільних

Проросійські війська продовжують обстрілювати, окуповану територію, здебільшого з важкого озброєння – мінометів та гарматповідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Противник порушував режим тиші у двох точках. Це Станиця Луганська та Новотошківське (Бахмутська траса). Зокрема, у Станиці з 1 до 3 години відбулася потужна перестрілка між силами АТО та окупантами, які засіли на високому березі Сіверського Донця. У Новотошківському між 23 годиною і північчю сталося 3 ворожих обстріли, один з них був мінометним.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Ситуація найбільш складна і загалом незмінна. І вдень, і вночі, противник систематично обстрілює українські позиції із важкого озброєння – мінометів та гармат. Зокрема, в Авдіївці, на ділянці фронту Опитне – Піски, противник здійснив кілька артобстрілів (у другому випадку, за попередньою інформацією, це були гаубиці Д-30).

Натомість міномети ворог застосував по всій лінії розмежування (найбільш інтенсивні обстріли відбулися в Зайцевому та авдіївській промзоні).

У с. Південне (колишнє Ленінське) Торецької міськради двічі відкривали вогонь ворожі снайпери.

На інших ділянках фронту, зокрема на світлодарській дузі, противник також порушує режим тиші, але важке озброєння не застосовує.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 30 ворожих обстрілів, зокрема 18 – з важкого озброєння.

З огляду на цілеспрямовані наміри спричинити ескалацію конфлікту, противник продовжує насичувати передній край оборони особовим складом та важким озброєнням. За інформацією ГУР МОУ, на околицях Донецька розгорнуто вогневий взвод (3 одиниці 152-мм гаубиць «Мста-Б»), а до Макіївки прибуло 3 установки «Град» та 4 вантажівки з боєприпасами.

Маріупольський напрямок

Найбільш інтенсивні бойові дії велися на півночі (ділянка фронту Краногорівка – Мар’їнка) та півдні (Широкине та прилеглі райони). Традиційно, вдень противник майже не застосовує важке озброєння, натомість після заходу сонця наші позиції неодноразово були обстріляні з мінометів, а також 152-мм гармат. Також в обох вищезазначених районах активно стріляють ворожі снайпери.

У Красногорівці під ворожий обстріл потрапила школа.

Через небезпеку вже другий рік учні відвідують школу, що розташована у більш безпечному районі.

11

Окрім цього, з 4 до 6 години ранку окупанти організували низку мінометних обстрілів на центральній ділянці фронту (район Старогнатівки). Решту дня на цих рубежах було спокійно. Епізодичні порушення режим тиші відбуваються і в інших місцях. Натомість в районі Докучаєвська вчора було абсолютно спокійно.

Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 37 ворожих обстрілів, зокрема 14 – з важкого озброєння.

Минулої доби ворог організував кілька польотів БПЛА. Встановлено, що один із дронів вилетів з російської території (м. Таганрог).

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 4 – отримали поранення. Окрім цього, ще 2 військовослужбовців отримали поранення внаслідок підриву на вибуховому пристрої.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Також вчора внаслідок ворожих обстрілів постраждали цивільні. Зокрема, в Авдіївці загинув 75-річний чоловік, і ще одну людину поранено у Мар’їнці.

Втрати противника

Минулої доби 6 окупантів загинули, 9 – отримали поранення. Втрати понесли так звані «5-а бригада» (Макіївка), «7-а бригада» (Дебальцеве), «11-го полку» (Макіївка), «100-ї бригади» (Донецьк) російсько-окупаційних військ.

Інформація ГУР МОУ

З Росії прибуло чергове підкріплення для бойовиків. Зокрема, в Іловайськ приїхали 2 танки Т-72, 2 БМП-2, 2 установки «Град», 5 цистерн з паливно-мастильними матеріалами. До Харцизька прибули 7 цистерн з паливно-мастильними матеріалами та 3 вагони з боєприпасами.

Ємблема-Воєнна розвідка України-1

Українські спецслужби затримали мешканця міста Кам’янське, який публікував брехливу інформацію для дискредитації ЗСУ в Інтернеті

Адміністратор спільнот у соцмережах у 2015 р. відвідав Росію, де його завербували представники антиукраїнських структур, створених російськими спецслужбами. За завданням кураторів він поширював фейки про українське військо, пропагував діяльність НЗФ, та доповідав про політичну обстановку в Дніпропетровській області.

 Поліцейські Мар’їнського району затримали учасника НЗФ «Восток», який свого часу воював в районі Донецького аеропорту

20-річний юнак на прізвисько «Бродяга» переховувався під виглядом мирного мешканця у рідному селі Павлівка. Метою його участі в НЗФ був заробіток. Втім, майже за рік «служби» Бродяга заробив лише 150 доларів та приблизно 4 тисячі гривень. Через це юнак втік з «Востока» та повернувся додому, де переховувався від слідства.

Ще один колишній бойовик повернувся додому завдяки програмі СБУ «На тебе чекають вдома!»

У червні 2014 року мешканець Мар’їнського району намагався виїхати на заробітки в Росію, проте у Донецьку його побили, відібрали документи та примусили вступити до лав НЗФ «ДНР». Чоловік місяць патрулював зі зброєю в руках Донецький залізничний вокзал, а згодом повернув документи та виїхав на підконтрольну українській владі територію. Ці два роки він переховувався, але дізнавшись про програму СБУ, став співпрацювати з українськими правоохоронцями і тепер має всі підстави сподіватися на звільнення від кримінальної відповідальності.

На Житомирщині оперативники СБУ затримали зловмисника, який продавав зброю з району проведення АТО

Зброяра затримали «на гарячому» коли він намагався збути пістолет Макарова на трасі Житомир-Київ. СБУ встановила, що раніше зловмисник продав дві гранати РГД-5.

212324

Також спецслужба заблокувала ще один канал фінансування бойовиків через конвертаційний центр, що знаходився у Луганській області

Встановлено, що 13 підприємств знімали гроші готівкою, а потім перевозили на окуповану територію. Частина фінансування йшла на утримання бойовиків. Під час обшуків правоохоронці вилучили документацію, печатки та штампи майже 30 фіктивних фірм, задіяних у злочинній схемі.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар