Завтра у Кропивницькому відкриється персональна виставка авторської графіки

У п’ятницю, 15 липня, у художньо-меморіальному музеї О. Осмьоркіна відбудеться відкриття персональної виставки авторської графіки молодого кіровоградського митця студента ІV курсу живописного відділення Одеського державного художнього училища ім. М. Грекова Єгора Гноєвого «Колажне життя» в рамках мистецького проекту «Нова генерація».

Започаткований музеєм арт-проект «Нова генерація» має на меті виявлення серед студентської художньої молоді яскравих талановитих особистостей  в сучасному образотворчому мистецтві України і передбачає влаштування персональних та колективних виставок, а також видання тематичних буклетів з мистецтвознавчими статтями та репродукціями  творчих доробків.

Гноєвий Єгор Костянтинович народився 31 березня 1997 року в м. Кіровограді. Перші уроки малювання отримав у своєї мами художника Світлани Олегівни Гноєвої. Особливий вплив на становлення образотворчого світогляду мав відомий кіровоградський митець, член Національної Спілки художників України І.В.Смичек під час навчання в Кіровоградській дитячій художній школі ім. О.О.Осмьоркіна, яку закінчив з відзнакою у 2012 році. Нині навчається на ІУ-му курсі живописного відділення Одеського державного художнього училища ім. М.Б.Грекова, викладачі Н.Б.Лукін та Ю.В.Корбан.

Дипломант всеукраїнських та міжнародних виставок дитячої творчості. Був наймолодшим учасником літнього пленеру «Серпневі мережива Розумівки», влаштованому Кіровоградською обласною організацією Національної Спілки художників України в селі Розумівка Олександрівського району Кіровоградської обл. в 2012 році.                  В березні 2016 року презентував свої твори на Виставці викладачів та студентів Одеського державного художнього училища ім. М.Б.Грекова в Одеському літературно-меморіальному музеї О.С.Пушкіна.

Виставка авторської графіки «Колажне Життя» – перший персональний вернісаж Єгора Гноєвого. «В мистецтві хочу чесності» – заявляє молодий художник, представляючи на розсуд глядача майже 50 колажних композицій, створених в останні два роки.

«Свої пошуки Єгор Гноєвий веде в сфері графіки. Його твори можуть розглядатися як своєрідні продукти особистої художньої лабораторії, які в кінцевому результаті з легкістю перетворяться в ілюстрації чи обкладинки книжок, плакати або рекламні постери, та це не принципово, бо в них є головне – усвідомлена мистецька ідея. Самодостатня, з її невловимістю та недомовленістю, особливою естетичною та індивідуальною мовою, яка опирається на стійку традицію літературно-концептуального авангарду ХХ ст. Вона представляється як відгомін деякої первинної культури техногенно-урбаністичної архаїки, що наявно підкуповує нас своєю простотою та відвертістю форми, таємничістю прихованих бажань і образів», – зазначає заслужений художник України, мистецтвознавець А.М.Надєждін в тематичному буклеті виставки.

«Колажне Життя» Єгора Гноєвого налаштовує на філософські роздуми про сучасність і вплив людини на хід подій історії, вселяючи оптимізм і впевненість в реалізації власних можливостей особисті.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар