Через безвідповідальність кіровоградців місто може залити каналізаційними відходами

Учора, 13 липня, бригада аварійно-відновлювальних робіт служби водовідведення Кіровоградського водопровідно – каналізаційного господарства ОКВП “Дніпро – Кіровоград” виконавала аварійні роботи в системі водовідведення міста по вулиці Волкова біля будинку № 9. Про це повідомляє сайт КМР.

За інформацією директора водоканалу Валентини Давидчук, із каналізаційного колектора було вилучено велику купу сміття, яка утворилась через людський фактор: мешканці багатоповерхівок скидають туди свої побутові відходи.

Валентина Давидчук відзначила, що крім аварійних робіт, фахівцями служби проводиться планова промивка мереж. Оскільки стічні води містять в собі велику кількість різноманітних забруднень органічного і неорганічного походження, то жири і оливи, які накопичуються на стінах труб, поступово звужують їх діаметр. Також засмічення каналізаційної системи відбувається через іржу, накип, пісок, через ганчірки, які випадково потрапили в каналізацію та поліетиленові пакети, які осідають або застряють в місцях поворотів каналізаційної траси. Часом закупорювання або засмічення каналізації настільки серйозне, що усунути його можливо лише за допомогою спецтехніки. В цьому випадку прочищення проводиться подачею в систему води під великим тиском, витримати яке жодне засмічення не в змозі і попутно дуже добре очищаються стінки водостічних труб. Для гідродинамічного очищення каналізаційних мереж використовують каналопромивочну машину.

А сьогодні, 14 липня, роботи по промиванню магістрального колектора діаметром 500 мм. Будуть проведені за адресами: вул. Генерала Жадова, 21 і 23. Щоденно в місті працює три  бригади АВР, які за одну робочу зміну встигають обслужити близько 40 адрес.

Збій в роботі каналізації ставить під загрозу екологічну безпеку міста, через можливий вихід на поверхню значних обсягів нечистот. Необхідно пам’ятати, що система каналізації схильна до засмічень, а їх причиною найчастіше є порушення правил експлуатації каналізаційних мереж. Під час прочищення фахівцям служби водовідведення доводиться витягати з трубопроводів викинуті ганчірки, шматки мила, папір, засоби особистої гігієни, відходи консервування овочів та фруктів. Все це необхідно викидати не в каналізаційну мережу, а у сміттєве відро.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар