РНБО: За минулу добу на Луганському напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані у зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

У Станиці Луганській між 3 та 5 годинами вчора була велика перестрілка між силами АТО та противником. Внаслідок ворожого вогню у райцентрі згорів приватний будинок. Решту доби там було спокійно.

На Бахмутській трасі та північніше одразу на двох позиціях українських військ відбулися потужні мінометні обстріли з боку окупантів. Кожен з них тривав 15 хвилин.

Найбільш неспокійно було вчора в районі Попасної. Всього за одну годину в темну пору доби НЗФ здійснили 2 мінометних та 2 артилерійських обстріли, випустивши по наших позиціях 21 міну та 26 снарядів калібру більше 100 мм. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник Андрій Лисенко.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Основні бойові дії минулої доби розгорнулися в районі Зайцевого та авдіївської промзони. Як і раніше, противник безперервно обстрілює ці позиції, регулярно застосовуючи міномети. Українські війська оперативно відкривають вогонь у відповідь.

Також у Троїцькому, що на світлодарській дузі, відбулося півгодинне бойове зіткнення, де наші воїни взяли кілька окупантів в полон.

Одразу на трьох позиціях – в Луганському, Новгородському та авдіївській промзоні наші позиції обстрілювали ворожі снайпери.

Найпівденніша точка на Донецькому напрямку, де вчора стріляли – позиція «Шахта Бутовка». В Опитному, Пісках та прилеглих районах бойовики перемир’я не порушували.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 22 ворожих обстріли, зокрема 8 – з важкого озброєння, та 1 бойове зіткнення.

Маріупольський напрямок

Основні бойові дії вчора велися на ділянці фронту Красногорівка-Мар’їнка та в Широкиному. І там, і там противник активно застосовував міномети, а також розгорнули стрільбу ворожі снайпери. Окрім цього, низку ворожих обстрілів зафіксовано і в інших місцях – передмістях Докучаєвська, Новогригорівці та Павлополі. З 13 до 18 години на лінії розмежування було абсолютно спокійно.

Частина обстрілів була достатньо тривалою – наприклад, близько двох годин.

При цьому противник застосовує різні види озброєння – як легке, так і міномети. Це цілеспрямована тактика бойовиків, які прагнуть ескалувати конфлікт та вибити у свого командування додаткове грошове утримання та озброєння. Окрім цього, активні бойові дії ведуться з метою тестування новітніх зразків російського озброєння, а також задля утримання бойовиків у постійній бойовій готовності, оскільки з дисципліною у лавах російсько-окупаційних банд справи кепські.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 25 ворожих обстрілів, зокрема 5 мінометних та 6 снайперських.

Вчора противник 7 разів використовував БПЛА для ведення повітряної розвідки в Донецькій області.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 4 – отримали поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих воїнів.

Втрати противника

Минулої доби 4 окупантів загинули, 3 – отримали поранення. Втрати понесли так звані «3-я бригада» (Горлівка), «7-а бригада» (Дебальцеве), «9-й полк» (Новоазовськ).

Також до спеціального відділення Донецької лікарні імені Калініна прибули 7 важкопоранених окупантів, яких готують до подальшого транспортування у військовий шпиталь в м. Ростов-на-Дону.

Служба безпеки України оприлюднила додаткові відомості про окупантів, затриманих вчора вночі у Троїцькому

Зокрема, один із них виявився громадянином РФ, уродженцем м. Сєвєродвінськ Архангельської області. Нагадуємо, що там розташована головна база російського Північного флоту.

Це вчергове доводить вину Кремля в агресії проти України та небажання Росії дотримуватися п. 10 Мінських угод (про виведення іноземних військових формувань та найманців із зони конфлікту). Судитимуть затриманого росіянина за українським законодавством.

11121314

Також спецслужби затримали члена НЗФ «Спарта». Встановлено, що у листопаді 2014 року мешканець Бахмута брав участь у боях проти сил АТО, займався транспортуванням військової техніки і зброї, та вартував на ворожих блокпостах.

Взимку 2015 року він покинув бандформування та переховувався в Росії, але згодом повернувся до України. Під час обшуку оперативники знайшли у затриманого так звану «нагороду» та документи, видані бандформуванням «ДНР».

Також на КПВВ «Мар’їнка» прикордонники затримали бойовика з НЗФ «Восток», який виявився громадянином РФ. У нього вилучено «паспорт», виданий так званою Південною Осетією (окупована Росією частина Грузії). Чоловік добровільно здався українським правоохоронцям, оскільки нещодавно він посварився з іншими бойовиками, і був змушений втекти.

У с. Бердичі Ясинуватського району Донецької області поліцейські знайшли схрон зі зброєю.

З покинутого будинку вилучено 4 гранатомети РПГ-22, 4 гранати РГД-5, протипіхотну міну МОН-50 та більше 400 набоїв до автоматичної зброї.

Незважаючи на складну обстановку під Горлівкою, триває робота українських інженерних підрозділів

Зокрема, сапери знешкоджують вибухонебезпечні пристрої в районі контрольного пункту «Майорськ», який щоденно перетинають сотні машин та велика кількість мирних жителів. Зважаючи на постійні обстріли на цій ділянці фронту, головна задача саперів – це оперативне розміновування та знищення боєприпасів, що не вибухнули.

2122

Українські фахівці з розмінування проводять тренування на Львівщині. Основна увага приділяється розмінуванню місцевості, встановленню мінних загороджень поблизу блокпостів, інженерній розвідці, а також відбиттю нападів ворожих ДРГ. Крім того, сапери залучили інженерно-розвідувальну машину ІРМ-2 для розмінування доріг. Ця машина завдяки гусеничній платформі, бронюванню та озброєнню дозволяє ефективно вести розвідку, відбити напад противника та проводити протимінну роботу.

313233343536

На Яворівському полігоні проходять інтенсивні навчання підрозділів ЗСУ за участі Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна

Вчора на полігон завітав начальник Генерального штабу ЗС Канади чотиризірковий генерал Джонатан Ванс, який побачив на власні очі перебіг навчань.

Канадський генерал зустрівся зі своїм українським колегою  НГШ – Головнокомандувачем ЗСУ генералом армії України Віктором Муженком. Джонатан Ванс заявив, що Канада має наміри продовжити військове співробітництво з Україною. Це також підтвердив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час вчорашньої зустрічі з Президентом України Петром Порошенком.

41424344454647484949-1

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар