На Кіровоградщині депутат збирає гроші з підприємців на вуличне освітлення

До «Центральноукраїнського антикорупційного офісу» звернулися підприємці з селища Олександрівка і повідомили інформацію про те, що їм надійшли звернення за підписом селищного голови Олександра Безпечного, депутата селищної ради Івана Кобилінського та представника громадськості від вулиці Івана Скічко.

У листі зверненні вони просять гроші на встановлення вуличного освітлення у селищі:

«У зв’язку з проведенням робіт по освітленню вулиці Вишнева (Радянська) прошу надати фінансову допомогу в розмірі 3000,00 грн для закупівлі вуличних ліхтарів. Кошти просимо зарахувати на платіжну картку ПриватБанк 4149625806924914 на ім’я Кобилінського Івана Миколайовича, який є депутатом Олександрівської селищної ради, а також ініціатором проведення цих робіт». Контроль за фінансовими питанням покладено на громадян, які проживають на вулиці Вишнева (Радянська) покладено на жителя цієї вулиці Скічко Івана Григоровича» – йдеться у зверненні.

Заявники обурюються і розповідають, що депутат Кобилінський особисто проживає по вулиці Вишневій (Радянській), яка входить до округу по якому він був обраний до селищної ради.

“У нас тут в Олександрівці дуже нехороша обстановка – у нас тут на вулиці жодного ліхтаря немає. Я якраз депутат на цій районній вулиці. Вже півроку воюю за освітлення. І ми з головою усно домовилися – вони оплачують проект (130 тис. грн, щоб встановити 20 ліхтарів), а я шукаю кошти на роботу по встановленню ліхтарів. Я вирішив, що скидати гроші краще на мою картку. Поки відгукнувся лише один підприємець – скинув 3 тис. грн та я докинув пару тисяч гривень”, – розповів Іван Кобилінський.

Про законність і правомірність дій селищного голови і депутата, які просять гроші на особистий рахунок депутата, оцінку мають дати правоохоронні органи.

13626502_573307832850020_6914657449425619050_n

Поширити:

Залишити коментар:

коментар