Кіровоград переймає досвід Вінниці

Кіровоградська делегація вивчала досвід діяльності квартальних комітетів у Вінниці. Враженнями від поїздки поділвся депутат Кіровоградської міської ради Михайло Демченко – повідомляє сайт КМР.

За його словами роботу квартальних комітетів у Вінниці координує створена Асоціація допомоги місцевій самоорганізації населення. При міській раді створений відповідний департамент, який розробляє програму розвитку і втілює її у життя.

У Вінниці, звернув увагу Михайло демченко, 24 квартальних комітети на 370 тисяч населення. Для порівняння – у Кіровоград на 240 тисяч – 60 комітетів. У міському бюджеті Вінниці передбачене фінансування заробітної плати голів і секретарів  квартальних комітетів.  Заробітна плата очільників квартальних комітетів складає від 2 до 2,3 тисяч гривень, секретарів – 50% від цієї суми. Комітети мають свої приміщення для прийому громадян, як правило у комунальних закладах, і забезпечені оргтехнікою.

У центрі уваги Асоціації знаходяться питання допомоги оформлення субсидій, освітлення вулиць, ремонт доріг, водопостачання і каналізація, колодязі, ліквідація сміттєзвалищ, дитячі і спортивні майданчики у приватному секторі тощо..

Михайло Демченко запропонував широко розповсюдити досвід вінницьких колег у Кіровограді через засоби масової інформації та провести день депутата з відповідним порядком денним.

Міський голова Андрій Райкович, враховуючи важливість питання діяльності квартальних комітетів у обласному центрі доручив виконавчич органам проінформувати громадськість про досвід сусідньої області та розробити нову модель управління у приватному секторі міста з урахуванням відповідного фінасування, як інструмента впровадження нової системи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар