Відходимо від радянщини: в прифронтових містах буде впроваджено експрес-одруження

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація сайту antalya-concierge.com

З осені українці, швидше за все, будуть укладати шлюби за новими спрощеними правилами – зокрема, реєструвати їх зможуть нотаріуси за прискореною процедурою, а одружитися можна буде навіть за день. Про це розповів в інтерв’ю ONLINE.UA міністр юстиції України Павло Петренко.

Про нові правила реєстрації шлюбів

У Мін’юсту залишається функція реєстрації одружень, народження і смерті. Ці функції я планую передати місцевим органам влади та нотаріусам. Це буде зручно для людей.

Ми відходимо від радянщини. Думаю, що новації порадують українців восени. Через кілька тижнів буде запущено кілька пілотних проектів в питанні спрощення реєстрації шлюбу. Ми спробуємо в декількох населених пунктах зробити пілот, щоб люди могли одружитися протягом одного дня. Навіть можна буде укласти шлюб за годину, але це буде коштувати дорожче.

Про експерименти і укладанні шлюбів в прифронтових містах

Будуть  працювати пункти, де можна буде одружитися цілодобово. Я не скажу, де саме, але це будуть міста з найбільшою кількістю туристів і молоді.

Також хочемо запустити експрес-одруження в прифронтових містах. Там багато бійців, а подавати заяву і чекати 30 днів незручно.

Скоро можна буде одружитися за кілька годин без зайвих бюрократичних процедур. Люди перестануть відчувати наявність держави і корупції в своєму житті.

Олександр Куриленко, ONLINE.UA

Поширити:

Залишити коментар:

коментар