На Кіровоградщині продовжують надавати шефську допомогу військовим

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко відвідав навчальний полігон для військових, розташований у Новгородківському районі. Під час візиту очільник області поспілкувався із заступником командира з бойової підготовки 57-ї Окремої мото-піхотної бригади в/ч 4533 Дмитром Борисенком, під командуванням якого на полігоні проводяться навчання, та іншими військовими фахівцями, а також оглянув навчальну базу та казарму.

Полігон облаштовано недавно з ініціативи професійних військових, які допомагають державі навчати молодих армійців. Уже близько 150 військовослужбовців мали змогу пройти тут тактико-спеціальну, вогневу та фізичну підготовку. Казарма для проживання армійців облаштована неподалік – у приміщенні колишнього дитсадка найближчого населеного пункту, а харчуванням забезпечують місцеві фермери. Військовослужбовці приїжджають на навчання бригадами по 15-20 чоловік і тренуються 2-3 тижні під керівництвом професійних командирів, удосконалюючи навички, необхідні під час проведення АТО.

– Підтримку цих навчань здійснює і райдержадміністрація, і місцеві підприємці, – наголосив Сергій Кузьменко. – У рамках надання шефської допомоги військовим частинам, розташованим на території Кіровоградщини, ми підтримуємо і частину в Канатовому, і 3-й полк спецпризначення, і Національну гвардію. Я думаю, ми будемо працювати над тим, щоб мати також програму підтримки цього військово-тренувального полігону – справи, якою займається Дмитро Борисенко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар