Регіони розікрали залізницю за півроку майже на півтора мільйона гривень

Внаслідок 300 випадків незаконних втручань регіональній філії «Одеська залізниця» (Одеська, Миколаївська, Херсонська, Кіровоградська, Черкаська та Вінницька області) завдано збитків на 1,3 млн грн.

Про це повідомляє регіональний прес-центр “Одеської залізниці”.

За перше півріччя 2016 року на регіональній філії «Одеська залізниця» зафіксовано 300 випадків незаконних  втручань сторонніми особами у діяльність залізниці. Внаслідок цих дій магістралі завдано матеріальних збитків на суму 1 млн 350 тис. грн.

Особливо тривожна ситуація із збереженістю об’єктів інфраструктури на залізниці склалася у червні, коли майже щодоби відбувалося розукомплектування сторонніми особами приладів колії, сигналізації та зв’язку, електропостачання та навіть проникненням зловмисників у службові приміщення залізничників.

Окремо слід відзначити 78 випадків розкрадання та пошкодження сторонніми особами приладів сигналізації та зв’язку. Сума збитків на відновлення пристроїв становить майже півмільйона гривень. З початку року були викрадені релейна шафа, три стрілочних переводи, три переїзні світлофорні головки, 10 акумуляторних батарей, шість кабельних ящиків, розбито 18 лінзових комплектів світлофорів, викрадено 113,5 м кабельної мережі тощо.

У господарстві колії за перше півріччя сталося 130 випадків розкрадань матеріалів верхньої будови колії сторонніми особами на суму 677 тис. грн. Від найбільших матеріальних збитків залізниця потерпає, коли викрадення матеріалів верхньої будови колії відбувається безпосередньо із задіяної у інтенсивному процесі перевезень колії, що створює пряму загрозу для безпечного руху поїздів. Протягом першого півріччя було викрадено 243 м рейок, 2,4 тис. підкладок, 2,8 тис. клемних болтів тощо.

Колійники наголошують, що розукомплектація верхньої будови колії може призвести до сходження рухомого складу. Найстрашніше те, що розкрадачі, ймовірно, не усвідомлюють, що своїми протиправними діями наражають на небезпеку тисячі життів пасажирів і працівників залізничного транспорту, а тимчасова вигода може обернутися непоправним лихом.

Про всі випадки незаконних втручань залізничники оперативно інформують правоохоронні органи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар