#‎яНеБоюсьСказати: кіровоградки відверто розповідають про випадки сексуального насильства та домагань

У соцмережах Facebook та Twitter з’являються відверті історії жінок, які діляться своїми особистими історіями насильства чи сексуального домагання. Жінки і дівчата оприлюднюють свої розповіді під хештегом #‎яНеБоюсьСказати. До акції долучилися також кіровоградські жінки.

Акцію започаткувала у понеділок, 4 липня, активістка, журналістка Анастасія Мельниченко, яка на своїй сторінці розмістила пост із кількома історіями з життя під хештегом #‎яНеБоюсьСказати.

«Я хочу, аби ми не оправдувалися «я йшла у спортивках серед дня, а мене все одно схопили». Бо нам не треба оправдуватися. Ми не винні, винен ЗАВЖДИ гвалтівник», – написала вона.

Анастасія Мельниченко через соцмережі звернулася до жінок і закликала говорити про свій негативний досвід.

«Я знаю про рани, але також знаю, наскільки проговорювання важливе для подолання психотравмуючих подій. Тому і заохочую говорити», – написала вона і додала: «Іноді, для зміни суспільних норм необхідно приватне зробити публічним».

“Певно переважна більшість жінок має що написати під цим хештегом. І навіть тим, кому пощастило досі вберегти себе від насильства, потрібно весь бути на сторожі”, – пише журналістка Олена Горобець.

“Більшість не говорить про такі випадки, та вони траплялися з 95% моїх знайомих дівчат. І процентів так 80% чоловіків вважає, що бути жінкою (крім того, шо дуже вигідно) – спокійно, безпечно і взагалі безтурботно. Якщо й чують такі історії, то роблять великі очі і кажуть: “Ну сама же винувата – вділа плаття”. І не важливо, що плаття без усяких вирізів і ділове “пристойне” до колін. Винне не плаття”, – ділиться історією ще одна кіровоградка.

“Гортаючи стрічку, потрапила на флешмоб ‪#‎ЯНеБоюсьСказати‬. Я не скажу, що до мене застосовували  насильство, але було два випадки у моєму житті не надто приємні”, – ділиться досвідом кіровоградка Юлія.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар