Кіровоградський центр зайнятості не вирішує питання працевлаштування громадян в Ізраїлі

На початку червня поточного року уповноваженими представниками урядів України та Ізраїлю було підписано угоду про тимчасове працевлаштування українських заробітчан в окремих галузях на ринку праці Ізраїлю та імплементаційний протокол до угоди, що стосується будівельної галузі.

Згідно інформації, розміщеної в мережі Інтернет, вказані документи передбачають працевлаштування українських працівників переважно у будівництві на умовах надання щорічної квоти і соціальних гарантій. Орієнтовно 10-15 тисяч фахівців зможуть працевлаштуватися в Ізраїлі й отримувати гарантовану заробітну плату, медичну страховку і мати належні умови праці.

Угода потребує ратифікації парламентами двох країн.

Підписання Угоди відповідає нормам українського законодавства. Зокрема, статтею 10 Закону України “Про зайнятість населення” передбачено, що громадяни України мають право займатися трудовою діяльністю за кордоном, якщо така діяльність не заборонена законодавством України та держави перебування. Права громадян України, які працюють за кордоном, захищаються законодавством України та держави перебування, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.

Після розповсюдження у ЗМІ інформації про підписання Угоди до центрів зайнятості області почали звертатись громадяни, охочі працювати в Ізраїлі. Враховуючи вказане повідомляємо, що на поточний момент Угода не ратифікована Верховною Радою України, не набрала законної сили, та не містить робочих документів, щодо її реалізації. Відповідно органи державної служби зайнятості не мають можливості вирішувати питання сприяння зайнятості українських фахівців у Ізраїлі.

С. Стоян, заступник директора обласного центру зайнятості

Поширити:

Залишити коментар:

коментар