У Кіровограді колекторська компанія прикривається іменем виконавчої служби

Управлінням державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області виявлено факт введення колекторською компанією в оману мешканців області й протиправного вчинення дій від імені органу Державної виконавчої служби. Про це повідомляє прес-служба юстиції.

Так, колекторською компанією на адреси кіровоградців направлено листи, якими не існуючий відділ державної виконавчої служби, зобов’язує останніх сплатити борги за виконавчими документами, що ніби то перебувають на примусовому виконанні.

У листах, не маючи на те законних підстав, отримувачів відправлень попереджують про нарахування виконавчого збору та витрат на проведення виконавчих дій в разі не сплати боргу, а також про вжиття заходів примусового виконання шляхом накладення арешту на майно та його реалізації відповідно до Закону України «Про виконавче провадження».

Самі попередження, окрім не справжньої назви відділу та номеру телефону з кодом м. Київ, не містять відомостей щодо посадової особи відділу та реквізитів відділу. А на конвертах є напис великим літерами «УВАГА!!! БОРЖНИК».

В разі отримання аналогічних попереджень та наявності сумнівів щодо їх змісту, відомості стосовно перебування на виконанні в органах державної виконавчої служби виконавчих документів й правомірності вимог про сплату боргу можливо перевірити звернувшись до відділу ДВС, за місцем проживання (знаходження), або до Управління державної виконавчої служби області (м. Кіровоград, вул. Дворова, 6/7, т. 35-66-33).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар