Субсидіювання Кіровоградщини обійдеться більше ніж у 913 млн грн

Цього року субсидії на житлово-комунальні послуги отримуватимуть близько 200 тисяч домогосподарств області. Про це повідомляє сайт КОДА. 

Перший заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Коломійцев відзначив, що завдання Уряду щодо охоплення домогосподарств області житловими субсидіями перевиконане і за загальнодержавним рейтингом наш регіон посів 9 місце по Україні.

Директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров повідомив, що в опалювальний період 2015 – 2016 року субсидії отримали близько 150 тисяч родин, що становить 35% від усієї кількості домогосподарств області. Це в 3 рази більше ніж було у попередній опалювальний період.

Посадовець повідомив, що для надання населенню житлової субсидії в області на 2016 рік передбачено субвенцію з державного бюджету в сумі більше 913 млн грн, що в 3 рази більше, ніж було у минулому році (291,2 млн грн.).

На сьогодні житлова субсидія нарахована на суму майже 912 млн грн, що в 1,5 рази більше ніж за весь 2015 рік (590,1 млн. грн.). При цьому, середній розмір субсидії в опалювальний період 2015-2016 років майже в 5 разів більший ніж в опалювальний період 2014-2015 років і становить 814 гр в середньому по області.

Олександр Догаров також відзначив, що у зв’язку з підвищенням тарифу на послуги газопостачання нинішнього року в області очікується зростання кількості отримувачів субсидії на житлово-комунальні послуги.

– У зв’язку з цим виникає потреба у додаткових коштах з державного бюджету. За прогнозними розрахунками, для виплати субсидій області додатково необхідно ще близько 800 млн. грн. Відповідні листи, щодо необхідності збільшення видатків для виплати субсидій, вже надійшли до Міністерства фінансів та Міністерства соціальної політики України, – повідомив директор профільного департаменту.

– Наразі проблем з фінансуванням немає, робота щодо призначення житлових субсидій в області триває, – відзначив Олександр Догаров.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар