Кіровоградська міська рада проігнорувала закон та право громадян на інформацію

Сьогодні, 30 червня, у Кіровоградській міській раді відбулося засідання комісії з координації заходів щодо впорядкування розміщення зовнішньої реклами на території міста під головуванням заступника міського голови Олександра Грабенка. Проте журналістам не дали можливості бути присутніми на засіданні комісії.

«Ми не будемо приймати жодних рішень на комісії. Просто проведемо нараду, яку хочемо провести без журналістів», – повідомив Олександр Грабенко на початку засідання комісії.

Засідання комісії було анонсоване на сайті Кіровоградської міської ради у розділі «До уваги журналістів». Крім того засідання комісії з реклами міська рада не могла провести кілька місяців – тричі її проведення відміняли.

У регламенті Кіровоградської міської ради сьомого скликання повідомляється, що робота комісій визначається Законом «Про доступ до публічної інформації».

Крім того стаття 24 Закону «Про інформацію» повідомляє:

«Журналіст  має  право безперешкодно відвідувати приміщення суб’єктів  владних  повноважень,   відкриті   заходи,   які   ними проводяться,  та  бути  особисто  прийнятим  у  розумні  строки їх  посадовими  і  службовими  особами,  крім   випадків,   визначених законодавством».

На жаль, кіровоградські посадовці ігнорують цю норму закону, виганяючи журналістів із своїх засідань.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар