На Кіровоградщині крадії пального при затриманні погрожували поліції гранатою

Працівники поліції викрили двох громадян, які тонами розкрадали пальне з підприємства. Про це повідомляє сектор комунікації ГУНП в Кіровоградській області.

У момент затримання один із підозрюваних тримав у кишені предмет, схожий на гранату. Завдяки злагодженим та професійним діям поліцейських чоловік не зміг її застосувати. Вилучену річ направлено на експертизу. За скоєне одному зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років, його товаришу за незаконне зберігання забороненого предмета – до 7 років.

Пригода сталася наприкінці минулого тижня. До поліції надійшла заява про крадіжки від керівництва місцевого підприємства. Так, із резервуару для зберігання пально-мастильних матеріалів «безслідно» зникало дизельне пальне у кількості від 200 до 300 літрів. Вирахувати злодія адміністрації самостійно не вдавалося, тож було прийнято рішення звернутися за допомогою до правоохоронців.

У результаті проведених оперативно-розшукових заходів поліцейські звернули увагу та 26-річного раніше судимого за крадіжки працівника цього ж підприємства. Як з’ясувалося, чоловік приходив до бази разом зі своїм 28-річним товаришем вночі, а проникав на територію через отвір у паркані.

Далі подільники заповнювали пальним каністри і ховали у кущах, потім переносили здобич додому, де цілком успішно здійснювали роздрібну торгівлю пальним серед своїх друзів та знайомих.

«На вихідних товариші близько 3-ої години ночі знову вирушили добре знайомим маршрутом, та за парканом злодюжок, які несли каністри, вже чекали поліцейські. Для обох підозрюваних все сталося настільки швидко, що вони навіть не встигли випустити з рук крадене майно. Згодом оперативники з’ясували, що до такої «зустрічі» з ними, один із чоловіків завчасно «готувався». У кишені штанів зловмисника правоохоронці вилучили предмет, зовні схожий на гранату Ф-1, яку громадянин, з його слів, мав наміри застосувати у випадку, якби помітив, що його хтось переслідує», – розповів начальник Петрівського відділення поліції Олександр Лисенко.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Обставини пригоди, суму нанесених підприємству збитків та походження пристрою у даний час з’ясовують слідчі. Обом зловмисникам загрожує покарання, пов’язане з позбавленням волі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар