Кіровоградські поліцейські розшукали двох неповнолітніх втікачок

Кіровоградські поліцейські розшукали в інших областях двох неповнолітніх втікачок. Про це повідомляє управління превентивної діяльності ГУНП в Кіровоградській області.

17-річну жительку обласного центру, яка раніше неодноразово самовільно залишала домівку, цього разу правоохоронці повернули з Одеси. Інша 16-річна мешканка міста Знам’янки без відома дорослих поїхала до столиці, де перебувала у свого хлопця.

21 червня до працівників поліції надійшла інформація від кіровоградки про те, що напередодні увечері зникла її неповнолітня донька.

У ході проведення розшукових заходів поліцейські встановили ймовірне місцезнаходження дівчини та здійснили виїзд до міста Одеси, де розшукали втікачку. 27 червня її було поміщено до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей у Кіровограді.

Як з’ясувалося, дівчина вже не вперше вдавалася до подібних вчинків, протягом останніх двох років родичі 8 разів зверталися до правоохоронців за допомогою у пошуках зниклої. Двічі після встановлення її місцезнаходження дитину направляли до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей з притулковими групами. Неодноразово працівники поліції спільно з представниками служби у справах дітей та школи, де раніше навчалася неповнолітня, проводили з нею індивідуальні профілактичні бесіди.

Стосовно матері дівчини, яка жодним чином не може вплинути на поведінку доньки, було складено адмінпротоколи за ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).

Крім того, працівниками поліції буде надіслано інформацію в службу у справах дітей Кіровоградської ОДА щодо вирішення питання про позбавлення батьківських прав матері неповнолітньої.

Ще одну юну мандрівницю зі Знам’янки правоохоронці розшукали у місті Києві. З повідомленням про зникнення прийомної доньки до відділу поліції 27 червня звернулася місцева жителька.

У результаті проведення першочергових розшукових заходів поліцейські встановили, що дівчина могла поїхати у санаторій в Олександрівському районі, де познайомилася зі своїм хлопцем. Втім у подальшому було з’ясовано, що неповнолітня подалася до столиці, де зараз проживає і працює юнак.

Правоохоронці знайшли втікачку, провели з нею профілактичну бесіду та повернули опікуну.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар