Наступного тижня кіровоградцям поляки розкажуть про децентралізацію

У вівторок-середу (28-29 червня) о 10.00 відбудуться семінари на тему :«Децентралізація на практиці».

Місце проведення :  у приміщенні Кіровоградського прес-клубу (вул. Соборна, 1а, (колишня вул. 50 років Жовтня) 2-й поверх (ТЦ «Копілка»).

Ведучі семінару:

Ернест Новак (Ernest Nowak) – бурмістр міста і ґміни Загуж (Підкарпатське воєводство);

Анджей Кузьміньскі (Andrzej Kuźmiński) – директор міської бібліотеки в Лешнє (Велькопольське воєводство), спеціаліст з питань промоції ґміни Кшивінь, журналіст, письменник;

Павел Ментельскі (Paweł Mentelski) – тренер, консультант з питань стратегій, програм та аудиту сталого розвитку, менеджменту органів місцевого самоврядування та НУО, розробки та управління проектами, програмами та планами місцевого розвитку;

Ярослав Біттель (Jarosław Bittel) – правник, тренер, консультант з питань стратегій, програм та аудиту сталого розвитку, менеджменту органів місцевого самоврядування та НУО, стратегічного планування.

Серед іншого в рамках семінару планується роглянути наступні питання:

  1. Передумови реформи децентралізації в Польщі. Створенні ґмін та їх повноваження. Навіщо децентралізація та співучасть (партисипація)?
  1. Передумови реформи адміністрації місцевого самоврядування в Польщі. Структура та функціонування самоврядної адміністрації в Польщі – актуальна, загальна характеристика.
  1. Адміністративна реформа – самоврядування у ґміні: закон про ґмінне самоврядування – на прикладі сільської ґміни (розмір ґміни, органи ґміни, організаційна структура, статут, регламенти і процедури, бюджет).
  1. Адміністративна реформа – самоврядування у повіті: характеристика самоврядування на прикладі повіту.
  1. Досвід децентралізації влади в Польщі – і її наслідки для розвитку ґмін і регіонів (практичні приклади з Польщі). Вигоди і витрати реформування системи державного управління
  1. Вирішуємо разом. Участь місцевих громад у процесі формування та прийняття публічних рішень (громадська співучасть, стратегічне планування).

До участі в заході запрошуються:  Особи, що готують та впроваджують реформу самоврядування в Україні: представники районних органів місцевого самоврядування, представники громад, громадські активісти, представники НГО, представники ЗМІ.

Проект «Децентралізація на практиці ІІ. Польський досвід децентралізації та самоврядної освіти для лідерів громад з 7-ми областей Центральної України»

Даний проект співфінансовано за посередництвом Фонду Міжнародної Солідарності в рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії з коштів допомоги задля розвитку Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща, а також Канадського Міністерства Закордонних Справ, Торгівлі і Розвитку (DFATD).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар