Жителі Кіровограда просять запустити пряме залізничне сполучення із Києвом

Фото УНІАН

Жителі Кіровограда та Первомайська просять запустити пряме залізничне сполучення з Києвом. За два тижні активісти зібрали близько 3 тис. підписів під колективним зверненням.


Жителі Кіровограда, Балти, Первомайська та Врадіївки зробили колективне звернення до ПАТ “Укрзалізниця” з підписами на 163 сторінках за пряме залізничне сполучення даних міст з Києвом.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

До вирішення проблеми також підключилися міські та обласні депутати і депутати Верховної Ради, направивши відповідні запити до Міністерства інфраструктури та УЗ.

У минулому році Київ і Кіровоград з’єднував прямий експрес, але через незручний графік, і як наслідок малу заповнюваність, його скасували. Тепер Київ із Кіровоградом пов’язують лише два вагони у складі поїзда Київ-Кривий Ріг – спадщина від прямого нічного поїзда Київ-Кіровоград, про який пам’ятає тільки старше покоління.

“Балті, Кіровограду, Врадіївці і Первомайську не пощастило з необхідними потягами тільки тому, що вони знаходяться в” князівстві Одеської дороги “. На жаль, пасажирський департамент одеської філії УЗ працює не на пасажирів. Там є світлі, позитивні люди, але керівництво своєї корумпованістю і бездіяльністю пригнічує все, і працівників в тому числі. У Кіровограда може бути швидке і комфортне сполучення з Києвом, Одесою, Харковом, потрібно тільки поворушити мізками – як принести зручність пасажирам, а не так, як це було з запуском регіонального експреса Київ- Кіровоград. З’єднати з Києвом ділянку Балта-Первомайськ теж не проблема, просто потрібно включити подумати глобально, без прив’язки до доріг. У “Громадський контроль” УЗ вже були пропозиції з цього питання, але, вони зручні пасажирам, а не УЗ, тому їх розгляд або гальмується, або відразу відхиляється “- розповів LB.ua активіст” Громадського контролю” Андрій Куликов.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар