Аджамська амбулаторія і досі обслуговує майже 6 тис. населення

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Аджамська, тепер уже, амбулаторія раніше діяла як дільнична лікарня. Час змінив статус, але лишив пацієнтів – 6 тисяч населення.

“Я тут починав працювати у 1967 році. Тоді було 9 лікарів. Діяли всі відділення – була 100-ліжкова лікарня. Я як хірург оперував день і ніч. Тут було і терапевтичне відділення, і пологове”, – каже завідуючий Аджамської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Леонід Челішвілі.

Наразі в амбулаторії працює сімейний лікар і стоматолог. Дві швидкі допомоги, які базуються в Аджамці, приймають виклики також із Веселівки, Новоолександрівки, Червоного Яру – це майже 6 тисяч населення.

“Я табличку так і не знімаю. І не буду принципово”, – каже з посмішкою завамбулаторією. Леонід Челішвілі каже, що сподівається через довгі роки таки відродити дільничну лікарню, щоб кваліфіковано надавати повний спектр допомоги, який тут раніше і був. До того ж це дасть додаткові робочі місця для жителів Аджамки.

DSC_0725

Леонід Челішвілі  живе справою медицини і своєї лікарні, яку очолює уже багато років. Його прикладу слідували і діти – донька і син пов’язали своє життя із медициною.

У свято своєї професії – на день медичного працівника – завамбулаторії отримав від народного депутата Станіслава Березкіна два сучасних тонометри.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар