У Компаніївці підключили до води ще одну вулицю

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями у селищі Компаніївка стало на одну вулицю з централізованим водопостачання більше. Тридцять родин вулиці під назвою Перемога (місцеві називають цей мікрорайон Залісся) зібралися та вирішили, що хочуть мати централізоване водопостачання. Втілити в життя цей проект громаді допомогла Компаніївська селищна рада та народний депутат Станіслав Березкін.

Людмила Крикун зі своєї родиною мешкає на Заліссі понад 30 років. Саме вона очолила ініціативну групу, яка фактично організувала будівництво місцевого водогону. Ми приїхали до неї в гості напередодні підключення води. У її дворі дуже затишно, доглянуто, багато квітів.

“Ми зібрали понад 34 тисячі гривень, закупили труби, солярку купували, робочим платити. Загалом, якщо врахувати будівництво системи водопостачання по вулиці та підведення води у двори, кожне домоволодіння  витратило три тисячі гривень. Реалізації нашого проекту сприяла селищна рада та  народний депутат Станіслав Березкін, який допоміг з екскаватором”, – розповіла голова ініціативної групи.

DSC_0197

Раніше на вулиці Перемоги  воду брали з криниць. Є криниця і у дворі Крикунів. Але кілька років тому, коли почалася засуха,  вода у криниці почала зникати. То люди в каністрах воду носили з джерела, а дощову збирали та використовувалися для побутових потреб.

За словами селищного голови Олександра Маслюкова, який приїхав на Залісся, мешканці Перемоги отримуватимуть мінеральну якісну воду з свердловини сусіднього села. Селищна рада ще у минулому році прийняла рішення про будівництво системи водопостачання на Заліссі, з бюджету виділено 16,5 тис. грн., активно допомагало місцевим жителям комунальне підприємство.

DSC_0192

Але це не єдине вулиця, де нині кипить робота. Ми застали екскаватор за роботою по вулиці Лесі Українки. Зоя Лисенко запланувала провести воду і на своє обійстя.

«От мені прориє екскаватор 250 метрів, а я вже далі сама. Вже й труби купила, буду вести воду до хати. Хочу подякувати і нашому народному депутату Березкіна, і його помічникам за допомогу», – сказала при зустрічі Зоя Леонідівна.

DSC_0187

DSC_0181

Нагадаємо, що у 2015 році 743 мешканці селища отримали можливість безперебійно користуватися водою завдяки проекту Українського Фонду соціальних інвестицій, який було профінансовано Урядом Німеччини, та місцевою громадою. Проект реалізовувався протягом двох років. Загальна вартість реконструкції склала 2 млн. грн. Обов’язковою умовою реалізації проекту було співфінансування обласного бюджету (155,4 тис.грн), місцевого бюджету (144,6 тис.грн), а також коштів громади (якій фінансово допоміг благодійний фонд Станіслава Березкіна «Добротвір»). Протяжність реконструйованого водогону склала 6,2 км. Зношені водопровідні мережі замінені на сучасні пластикові труби на вулицях Шевченка, Шкільній, Космонавтів, Вишневій, Парковій, Тополиній, Спортивній. Термін експлуатації таких труб становить, як мінімум, 50 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар