Стелу Небесної Сотні перенесуть із площі на Набережну?

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 15 червня, відбулася робоча зустріч між обласним та міським керівництвом – першим заступником голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергієм Коваленко та заступником кіровоградського міського голови Олександром Грабенко.

Як повідомив на початку зустрічі заступник директора департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської ОДА Вадим Колос, у квітні цього року постамент, на якому стояв пам’ятник Кірову, виключили з переліку об’єктів культурної спадщини. Тому зараз місцева влада має всі юридичні повноваження для того, щоб розпочати роботу над створенням проекту майбутньої центральної площі міста.

У грудні минуло року було розпочато процес обговорення з громадськістю того, що вони хотіли бачити на центральній площі області.

“Це центральна площа міста, де люди проводять багато часу. З усією повагою до подвигу Героїв Небесної Сотні, але більшість активістів, яка взяла участь у обговоренні, схиляється до думки, що центральна площа не повинна носити меморіальний характер. Меморіал тимчасово, як варіант, можна буде перенести на Набережну”, – повідомив Олександр Грабенко.

Після нетривалого обговорення Сергій Коваленко резюмував, що це перша зустріч. Вона носить ознайомлювальний характер.

“Тепер міській владі нічого не заважає демонтувати постамент, де стояв пам’ятник Кірову. Тепер питання за виконкомом міськради – дати рух цьому питанню, офіційно оголосити про старт компанії з розробки майбутнього проекту центральної площі області”, – сказав Коваленко.

Керівник обласного контактного центру Андрій Лаврусь дещо не погодився з позицією Сергія Коваленка.

“Не можна поки що зносити з площі постамент, де стояв пам’ятник Кірову, оскільки це єдине місце, де громада може вшанувати подвиг Героїв Небесної Сотні. Зносити постамент не можна до тих пір, доки не буде знайдено альтернативу пам’ятнику Героїв Небесної Сотні. Або не буде створено новий пам’ятник”, – наголосив Лаврусь.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар