Депутати підтримали проект закону про ОСББ замість ЖЕКів

Депутати підтримали проект закону про ОСББ замість ЖЕКів. Автори документа очікують на опір місцевої влади, які зацікавлені у збереженні системи ЖЕКів та пов’язані з ними корупційні схеми. Про це пише “Ua1“.

Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому законопроект, який дає можливість відмовлятися від монополії ЖЕКів та формувати інститут управителів будинків, яких обиратимуть самі мешканці.

За відповідний проект закону проголосували 259 депутатів за мінімально необхідних 226.

Нюанс нового законопроекту: мешканці можуть змінити управителя будинку достроково, якщо обрали нового управителя, або створили ОСББ. Починаючи з липня в Україні відбудуться конкурси на призначення управителів будинків.

Автори документа додають, що завдяки попереднім змінам до законодавства, в країні за рік збільшилася кількість об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на 20%.

Частина депутатів, підтримуючи законопроект про управителів житлом та ОСББ, визнають, що реформа матиме шалений опір місцевої влади, адже частина місцевих посадовців зацікавлена зберегти систему ЖЕКів та пов’язані з ними корупційні схеми.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар