Кіровоградські комунальники не знають, що робити зі старими кладовищами, де утворилися стихійні смітники

Сьогодні, 13 червня, начальник управління ЖКГ Кіровоградської міської ради Олександр Хачатурян видав розпорядження про необхідність ліквідації ще одного сміттєзвалища, яке знаходиться на території старого кладовища.

Стихійне сміттєзвалище виникло на місці занедбаного кладовища по вулиці Олімпійській. Цей цвинтар належить до 9-ти кладовищ, які з 80-х років  задокументовані як ліквідовані.

За інформацією представника управління ЖКГ, постійна комісія з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Кіровоградської міськради підтримала електронну петицію про очищення стихійного сміттєзвалища, але за підрахунками на це необхідно мінімум 250 тис. грн.

“Проблема у тому, що кладовище знаходиться серед житлових кварталів. І ще до 90-х років було видано розпорядження про перенесення родичами поховань.  Але до 2014 року це не було виконано, а того року якраз видано закон, згідно з яким перенесення поховань можливе лише у випадках затоплення або зсувів. Тобто, там гектрар землі, яку наші люди занехаяли. А управління ЖКГ не має права переносити могили, це мають зробити родичі, яких знайти майже неможливо, – повідомив  Володимир Лужняк, начальник КП “ЖЕК № 9”.

Було надано запит до інституту землеустрою щодо визначення меж кладовищ і обрахування вартості цієї землі. Вартість визначена у межах 5-6 тисяч (це про ліквідовані кладовища). Але наразі управління ЖКГ області не має єдиного рішення цієї проблеми.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар