Кіровоградська міська рада за скановані декларації просить півтисячі гривень

У рамках моніторингової кампанії антикорупційного руху «Під контролем», активісти АПН розпочали перевірку відповідності стилю життя керівництва Кіровоградських ОДА, обласної та міської рад їх майновим деклараціям.

У відповідь на інформаційний запит громадської організації «Асоціація Політичних Наук» до Кіровоградського міського голови з проханням надати скановані копії майнових декларацій керівництва міста, організація отримала… рахунок на 529,92 грн.

Законом «Про доступ до публічної інформації» дійсно передбачено, у разі значних витрат паперу, тобто, більше, ніж 10 сторінок, оплату затрат органу з боку запитувача інформації на копіювання та друк. Проте АПН просила надати їй саме скановані копії, виключно в електронному вигляді, а для цього не потрібно нічого друкувати, тобто, не потрібно жодних затрат.

Що саме оцінили у Кіровоградській міськраді в таку високу ціну – не зрозуміло. Проте ясно інше – такими діями місцеві чиновники перешкоджають громадянам мати доступ до публічної інформації, адже вони не тільки не оприлюднили більшість запитуваних документів на своєму офіційному сайті, але й відмовились безперешкодно надавати їх на запит громадської організації.

За словами голови Асоціації Політичних Наук Дмитра Сінченка, подібні дії кіровоградських чиновників будуть оскаржені, а інформація буде отримана ними безкоштовно у будь-якому разі, як це і передбачено законодавством.

«Така проблема виникла, чомусь, лише з Кіровоградською міськрадою. У облдержадміністрації та облраді відповіли оперативно і безкоштовно. Платити за публічну інформацію в електронному вигляді ми не збираємось. Тому замість одного запиту подали 17 нових. Якщо і на ці не отримаємо відповіді по-суті – нам не важко буде зробити окремий запит по кожній декларації. Але інформацію ми все одно отримаємо», – прокоментував ситуацію координатор руху «Під контролем», голова АПН Дмитро Сінченко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар