Кіровоградські депутати не підтримали проект червоних магістралей

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Фото УНН-Центр

Сьогодні, 10 червня, на розгляд депутатів Кіровоградської міськради було винесено питання про план червоних ліній у Кіровограді. Проект підтримали лише 14 депутатів – рішення не прийнято.

Нагадаємо, про містобудівну документацію «План червоних ліній магістральних вулиць міста Кіровограда» нещодавно відзвітував начальник управління архітектури та містобудування Кіровоградської міськради Вадим Мездрін.

Так звані “червоні лінії” мали позначати межі доріг та відділятимуть території загального користування комунальної власності від території кварталів, мікрорайонів та інших елементів планувальної структури міста. Важливою умовою розміщення “червоних магістралей” є “чистота вулиці” – нічого не повинно закривати видимість дороги для водія.

“При визначенні місця розміщення червоної розмітки враховувались усі фактори, які безпосередньо впливали на розміщення червоних ліній: функціональне призначення вулиць, інженерно-транспортне навантаження,  умови безпеки руху транспорту та пішоходів, умови збереження існуючої забудови, плани вулиці, – пояснив начальник управління архітектури та містобудування КМР. – Якщо в рамках нової червоної розмітки є споруди, які не підлягають знесенню, то ширину вулиці буде зменшено до допустимої ширини. В основному це центральна історична частина міста”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар