Оновлений кіровоградський «Художній салон-магазин» хочуть закрити через збитки

Відкритий на початку червня оновлений «Художній салон-магазин», що перебуває в оренді кіровоградського осередку Спілки художників України, міська рада планує закрити через штрафи, які отримала від Кіровоградської ревізійної комісії (далі – КРУ). За результатами перевірки КРУ було встановлено, що управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради здавало спілці приміщення у центрі міста (вул. Гоголя, 91/46) за зниженою орендною ставкою, що призвело до збитків у сумі 46 тис. 356 грн 29 коп.

Читайте  також: Кіровоградська міськрада “влетіла” майже на півмільйона гривень

У ході проведення ревізії КРУ приміщення «Художнього салону-магазину» було встановлено, що у приміщенні знаходиться також магазин, а це вже ведення підприємницької діяльності. Тому орендна ставка повинна становити 18%, а не 3%, як сплачувалося протягом 2011-2014 років. Кіровоградський окружний адміністративний суд встановив, що кожного місяця спілка повинна була сплачувати за оренду приміщення, де знаходиться магазин, – 1840, 99 грн, а не 306,83 грн.

Як розповідає голова кіровоградського осередку «Спілки художників України» Андрій Хворост, салон – абсолютно неприбуткова організація, а культурно-просвітницька. Крім того зараз за оренду магазину вони сплачують близько 700 грн.

«Ми з самого початку брали в оренду 2 приміщення – під художній салон та магазин, за які сплачували різну орендну ставку. З магазину (49 кв. м) – більшу, із салону (61 кв. м) меншу – 61 грн на місяць. У жовтні 2015 року нова влада нам повідомила, що за салон ми повинні сплачувати за новою ставкою – майже 2500 грн за міс. Ми записалися до міського голови Андрія Райковича на прийом, де повідомили, що салон – це неприбуткова організація і ми не можемо сплачувати таку високу, як для нас, орендну плату. Він пообіцяв вирішити це питання. Ми зробили ремонт, змінили керівництво і відкрили новий виставковий зал. А 30 травня нам прийшов лист з міської ради, де нас попросили звільнити приміщення у зв’язку з тим, що ми наносимо шкоду державі. Я так розумію, що результати перевірки КРУ – це помилка міської ради, яка щось наплутала з печатками», – прокоментував ситуацію Андрій Хворост.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар