На Кіровоградщині відкрили Астрономічну школу

Учора, 7 червня, у Новопразькому НВК відбулося урочисте відкриття ІV Літньої Астрономічної школи «Сузір’я», мета якої – розвиток та стимулювання зацікавленості дітей до вивчення наук природничого циклу, підтримка обдарованої молоді. Навчатимуться та відпочиватимуть в Астрошколі учні з м.Олександрії, Олександрійського та Знам’янського районів.

Потурбувалися про змістовне дозвілля в Астрошколі колектив Новопразького навчально-виховного комплексу (директор Мітленко Л. А.) і районна рада в особі голови Коріненко О. А., яка всіляко підтримує обдаровану молодь і сприяє тому, щоб талановиті діти мали можливість реалізувати свої здібності.

Програма роботи Астрошколи насичена та цікава. Заплановано проведення різноманітних вікторин, конкурсів, ігор та проектів: астрономічна вікторина «Таємниці зоряного неба»; конкурс на виготовлення кращої моделі повітряного змія та ракети; виготовлення карти зоряного неба; робота над проектом «Парад планет»; дослідницька робота «Зірки та сузір’я зоряного неба. Сузір’я поясу Зодіака: від астрономії до містики»; пошуковий квест «Знайди своє сузір’я», спортивне змагання «Зірки міні-футболу»; майстер-класи з лего-конструювання та робототехніки. Незабутні враження залишаться у школярів після відвідування Дніпровського планетарію та Музею космонавтики при Національному Аерокосмічному Центрі молоді ім. О. Макарова. Завершенням роботи Літньої Астрошколи стануть концертна програма та «Вогнище дружби».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар