Затримано осіб, які напали на світловодського активіста Віталія Куцевича

Знам’янською місцевою прокуратурою спільно з територіальним підрозділом поліції встановлено та затримано осіб, які підозрюються у вчинені розбійного нападу на Світловодського громадського активіста і правозахисника Віталія Куцевича.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

За інформацією першого заступника керівника Знам’янської місцевої прокуратури Володимира Рубана зловмисниками виявились двоє мешканців області, один з яких є неповнолітнім, інший раніше неодноразово судимий за вчинення крадіжок та угону транспортного засобу.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що напад зловмисники спланували в лютому поточного року під час надання потерпілому допомоги при перевезенні речей до його квартири, увагу останніх привернула значна сума коштів, яку вони побачили, при здійсненні розрахунків за надані послуги.  У квітні поточного року підозрювані, через балкон, проникли до квартири активіста, нанесли йому удари в область обличчя та тулубу, після чого викрали грошові кошти, мобільний телефон та два наручні чоловічі годинники», – розповідає Володимир Рубан.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 187 КК України, тобто у вчиненні нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаного із насильством, небезпечним для життя особи, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з проникненням у житло. Крім того, їм обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Перший заступник керівника Знам’янської місцевої прокуратури наголошує, що на даний час, досудове розслідування триває, експертним шляхом вивчаються причини настання смерті потерпілого, з метою можливої додаткової кваліфікації дій підозрюваних за фактом вчинення злочину проти життя.

«Розслідування цього злочину для прокуратури є справою честі, адже вулицю, на якій розташовано Світловодський відділ Знам’янської місцевої прокуратури, названо ім’ям Віталія Куцевича», – говорить прокурор.

Нагадаємо, у ніч з 15 на 16 квітня у Світловодську при дивних обставинах помер громадський діяч Віталій Куцевич. Чоловікові було 68 років.  Останніх 10 років життя, втративши сина, він активно займався громадською діяльністю. Останньою справою, над якою працював Куцевич, було повернення скандального «Світловодськпобуту» у власність громади. Як повідомляють світловодські ЗМІ, Віталій Васильович ініціював десятки судових позовів та кілька кримінальних проваджень щодо діяльності СП ТОВ «Світловодьскпобут». За це нібито і поплатився життям – вважають друзі убитого.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар